Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от създаването си

България 12.01.2024 16:00 Снимка: ДНЕС+

Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от създаването си

„Военното разузнаване се ползва със заслужено доверие и авторитет и продължава да е желан партньор сред сродните структури в НАТО и ЕС". Това каза заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов днес, 12 януари, по време на тържественото отбелязване на 116-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване и професионалния празник на Служба „Военно разузнаване". Заместник-министър Запрянов даде висока оценка за цялостната дейност на Службата и изрази своята и на ръководството на Министерството на отбраната благодарност към личния състав за постоянните усилия и себеотдаването при изпълнението на служебните задължения.

Директорът на Служба „Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев подчерта, че резултатите и високите оценки за дейността показват, че Службата продължава да изпълнява успешно поставените задачи. Той изрази своята признателност към военнослужещите и цивилните служители за професионализма и високия темп на работа в процеса на утвърждаване на Служба „Военно разузнаване" като съвременна, високотехнологична и ефективна разузнавателна структура, чийто най-ценен ресурс е личният състав.

В рамките на честването беше отслужен молебен за здраве в присъствието на официалните гости. В знак на преклонение и почит бяха поднесени венци и цветя на паметниците на загиналите при изпълнение на служебния си дълг български военни разузнавачи.

По повод на 116-ата годишнина от създаването на военното разузнаване бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за постигнати високи резултати.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612