Антон Кутев: Подкрепата Радев-Йотова е закъсняла

България 18.04.2021 12:11 Снимка: ДНЕС+

Антон Кутев: Подкрепата Радев-Йотова е закъсняла

Подкрепата за двойката Радев-Йотова е закъсняла. Тази позиция изрази пред БНТ Антон Кутев. Тази подкрепа е щяла да даде повече гласове за БСП преди парламентарния вот. Изгубихме избиратели от тази ситуация, изтъкна Кутев. БСП трябва да се откаже от анти говоренето, според него. Кампанията на столетницата на тези избори е била недобре направена, по мнението му.

Корнелия Нинова беше една от причините да загубим изборите, убеден е Кутев. На вчерашния пленум е поискана оставката на председателя. Резултат от тези избори е исторически нисък за партията. Не сме падали под 500000 гласа от преди Втората световна война, каза социалистът. Според него Слави Трифонов по погрешка е попаднал във властта, защото не е искал да управлява. Оставката на Нинова не е самоцел, това е честното отношение, категоричен бе Антон Кутев. Трябва да направим така, че БСП да в полезна за България.

Припомняме, на изборите, проведени на 4 април, БСП остана трета политическа формация след ГЕРБ и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Лидерът на партията Корнелия Нинова не подаде оставка заради разгромната загуба, но това направи Изпълнителното бюро на партията.

Вчера червените подкрепиха подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Това се случи на Националният съвет на БСП./БНТ

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893