Още снимки:
test

За патологичните метаморфози на лъжливото овчарче Копейкин

11.05.2020 08.19

Как от „личност като теб“, живееща в панелка в ж.к. „Кайсиева градина“, Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, се сдобива с къща, чисто нова кола и директорски пост в Регионалния музей в Добрич? Отговори на тези въпроси даде разследващият журналист Васил Иванов в предаването „Неделята на Нова“.

Нескончаеми са партийните метаморфози на „възрожденеца“, а зад тях се крие състояние, което може да бъде категоризирано само от специалисти в областта на психопатологията.

Лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов е част от множество партийни формации, като най-дълго се е задържал в ПП „ВМРО“.
На парламентарните избори през 2017 година Костадинов спечели повече от 1%, което му дава право на субсидия по Закона за политическите партии. Оказва се, че обещанията, с които си спечели избиратели, а именно, че ще се откаже от партийна субсидия, са поредната му плитка лъжа.

Проверка на Нова установи, че след серия официално входирани в различни институции въпроси от Костадинов за това дали има законов механизъм, чрез който неговата партия да не получи въпросната субсидия, идва и официален отговор от Сметната палата, че не е длъжен да се възползва от тези средства.

Докато Копейкин обикаля медии и популистки обяснява, че се отказва от субсидията, той подава заявление, с което пожелава да се сдобие с така лелеяните народни пари. И ги получава - в размер на 1,6 млн лв.
Демагогията на Копейкин обаче лъсна с целия си блясък в предаването „Неделята на Нова“.

Журналистът Васил Иванов разкри, че освен, че е усвоил партийната субсидия, той е дарил само 250 000 лева, а останалата част най-вероятно е използвал за заплащане на различни медийни изяви, свързани с партията му. И не само. Губят се над 700 000 лева!
Нагло твърдейки, че от Сметната палата не му позволяват да се откаже от субсидията, от там се принудиха да опровергаят демагога, като заявиха, че подобен отговор от тях той не е получавал.

След Местни избори 2019 Костадинов закупува къща на стойност 215 000 лева на брега на Варненското езеро в землището на с. Константиново. Проверка на наш репортер показа, че луксозният автомобил, с който Костадинов се е сдобил, е закупен през януари 2019 година. В предизборния си рекламен клип той се определя като „личност като теб“, която живее в панелка и ползва градския транспорт, тъй като колата му била на ремонт. Оказва се, че чисто новият му автомобил на стойност 40 000 лв. е закупен 9 месеца преди кампанията и е бил скрит от погледите на драгия избирател.

Така демагогът Копейкин вкара четирима общински съветника в поредната яростна битка за кметския стол на Местните избори.
Това постави началото на абсолютния цирк, в който на манежа излязоха абсолютната некомпетентност и популистките прийоми на гуруто на „възрожденците“.
Използвайки излъчването на живо на сесиите на Съвета, зрителите бяха системно облъчвани с евтиния парад на популизма и невежеството в изпълнение на Копейкин и компания галоши.

На 8 януари тази година лидерът на „Възраждане“ нахлу в Областна администрация във Варна и заформи поредното хулиганско зрелище. „ДНЕС+“ припомня, че тогава той, заедно с общински съветници от неговата клика и политически лица от партията му, нахлуваха от кабинет в кабинет, стресирайки служителите на Областна управа.

Серията скандални прояви на цирк „Възраждане“ съвсем не спират до тук.
На 14 януари Копейкин свика пресконференция, на която покани варненските журналисти. Водевилното събитие се водеше от самия него, като над главата му бе прожектирано логото на партийката му.
Идеята на това партийно мероприятие бе лидерът на ПП“Възраждане“ да каже на варненци, как ще останат без вода. Пълен фейк. Възползвайки се от проблемите с яз. „Студена“, Копейкин и свитата му обикаляха медии, за да всяват умишлено паника сред хората, че ги чака водна криза. На въпрос на наш репортер дали не се страхува от ръката на закона за тези си действия, той за пореден път си изтърва нервите и изсипа куп обиди по адрес на журналистите.

Костадинов не изневери и за миг на отвратителния си стил, целящ единствено извличане на политически дивиденти. В момент, в който целия свят е в пандемия, той не спря със спекулациите и логично стана клиент на Прокуратурата, като му бе определена и гаранция в размер на 20 000 лева, като не се посвени да се направи на много беден и да поиска от феновете си да му я платят.

Предстои да разберем ще се заеме ли Прокуратурата и с документната измама, в която бе уличен Копейкин при кандидатстването си за директор на Регионалния музей в Добрич. Ако това се случи, може да се окаже, че той ще се сдобие с още едно обвинение и цирк „Възраждане“ може да завърши печално зад решетките на варненския затвор.

Геновева Михайлова

Днес+

Коментирай статията


Последни от Избори
18:01
Манфред Вебер: България ще може да се възползва от Фонда за възстановяване
10:51
Шеговита била ситуацията със "славянските учители" Кирил и Методий
23 май 2020 г.
22:15
Един журналист по душа, една смърт не навреме и едни фекални души
20 май 2020 г.
17:45
ПП“Възраждане“ осъдени от Административен съд София за злоупотреба с лични данни
15:26
КПКОНПИ иска отнемане на незаконно придобито имущество на обвиняемия олигарх Прокопиев
19 май 2020 г.
19:48
Кралев: Проактивността и солидарността на младежите са ресурсът за преодоляване на предизвикателства
19:37
Професия „Протестър“: Мая Манолова
17 май 2020 г.
15:28
Манфред Вебер: Китай иска да замени САЩ като водеща сила и да грабне закъсалите европейски фирми
14 май 2020 г.
18:55
Костадинов протестира пред МФ, но не връща партийната субсидия от 1 млн. лв.
13 май 2020 г.
11:55
Костадин Костадинов отново клиент на Прокуратурата
11 май 2020 г.
08:19
За патологичните метаморфози на лъжливото овчарче Копейкин
10 май 2020 г.
21:26
Нови разкрития за председателя на „Възраждане” (ВИДЕО)
21:26
Нови разкрития за председателя на „Възраждане” (ВИДЕО)
09 май 2020 г.
14:32
СДС: БСП и Нинова най-сетне да се примирят, че сме в ЕС
12:56
Евродепутати от ЕНП: ЕС трябва да доказва полезността си постоянно, за да оцелее
07 май 2020 г.
15:50
Д-р Янко Станев: Община Варна се изправи срещу кризата с разум, а не с популизъм (АУДИО)
11:40
Д-р Янко Станев: Възхитен съм от варненци в условията на пандемията
06 май 2020 г.
09:31
Сметната палата: Костадин Костадинов публично да опровергае невярното си твърдение
04 май 2020 г.
18:06
Член на „Възраждане“: Как съпругата на Костадин Костадинов си купи апартамент в „кеш“?
03 май 2020 г.
19:52
Разследване: „Възраждане“ са можели да се откажат от партийна субсидия, но не поискали (ВИДЕО)
19:44
До Мангъров: Да наричаш възрастните „сухи съчки“ звучи като нещо от доктрината на нацизма
01 май 2020 г.
18:50
Костадин Костадинов СДС : Царското правителство нанесе най-големи щети върху българското здравеопазв
18:44
Илия Лазаров: След кризата, туристическите услуги трябва да се адаптират към икономическата среда
15:31
Д-р Койчев: Правителството и НОЩ се справят със здравния аспект на кризата с Covid-19
30 април 2020 г.
08:54
Д-р Янко Станев: Отпускането на кредити с ниска лихва от местната хазна ще помогне на болници и ДКЦ-

Най-четени от Избори

Избор на редактора