Още снимки:
test

Студенти от Франция, Полша и Румъния избраха ТУ-Варна за летния си семестър по програма „Еразъм+“

24.02.2020 11.35

В началото на летния семестър в ТУ-Варна бяха проведени дни на ориентация за нова група студенти от университети във Франция, Полша и Румъния. Те ще учат един семестър на английски език дисциплини към обучаващите катедри „Индустриален мениджмънт“ и „Корабоводене“.

Запознаването им с ТУ-Варна, с града и България реализираха съвместно Студентски съвет и отдел "Международни образователни програми".

Основната група от студенти по „Еразъм+“ през втория семестър на учебната 2019/2020 година - Тибо, Руe, Гладис, Ема и Никита, са от висшето техническо училище ESAIP, чиито два кампуса са в градовете Екс-ан-Прованс и Анжер във Франция. Също от Франция е Флоран, която учи в Приморския университет в Дюнкерк. В групата са още украинците Богдан, Олександър и Андрий - студенти от Източноевропейския университет в Пшемисъл, Полша, и колегата им от Румъния – Йосиф-Йожен от Университета „К. Бронеску“ - Таргожиу.

На информационна среща в Конферентната зала на ТУ-Варна, гостуващите студенти представиха своите университети, програмите за обучение, възможностите за професионална реализация, забележителностите на университетските градове, от които идват и, разбира се, своите интереси и очаквания. Общ мотив за всички тях да изберат мобилност в ТУ-Варна е възможността тук да усъвършенстват познанията си по английски език в своята професионална област и, разбира се, да опознаят една различна култура, да срещнат нови хора. Младите хора споделиха с колегите си от Студентски съвет своите лични интереси извън обучението, и желанието си да се включат активно в предстоящите спортни, културни и благотворителни инициативи от календара на ТУ-Варна.

Трайна тенденция от последните няколко години за увеличаване на броя на студентите, които желаят да се обучават в ТУ-Варна по програма „Еразъм+“, както и на реално пристигащите, отчетоха по време на информационната среща в Конферентната зала на университета от Дирекция „Международно сътрудничество“. Интересът е основно за обучение в рамките на един или два семестъра, но постъпват и все повече запитвания за практики и стажове чрез мрежата от партньори на университета. На срещата присъстваха проф. Розалина Димова - заместник-ректор с ресор „Интернационализация“, координаторите на обучението по програма „Еразъм+“ към двете катедри, които приемат новите студенти от чужбина, и към Студентски съвет, както и представители на други университетски звена. Домакините пожелаха успешно обучение на гостуващите студенти във Варна и едно пълноценно и удовлетворяващо цялостно преживяване в България.

По време на престоя си в България чуждестранните студенти ще имат организирани пътувания им страната, за да се запознаят с културни и исторически обекти. Първото им такова посещение беше в старинния град Несебър.
Подробна информация за процедурите и споделено от студенти, които вече са реализирали мобилност по програмата „Еразъм+“, предлага рубриката Моят ЕРАЗЪМ+ на официалната уебстраница на ТУ-Варна.

Днес+

Коментирай статията


Последни от ВАРНА +
15:21
394 души са потърсили доброволците към Община Варна
15:16
Раздават 1,5 тона спирт на болници и поликлиники във Варна
12:50
Вандали потрошиха една от мобилните чешми във Варна
12:48
Задържаха 43-годишен в „Максуда”, обиждал и оказвал съпротива на полицаи
12:46
Рибарски принадлежности изгоряха при пожар във варненски склад
12:43
Варненец открадна тонколони от кола
10:25
Детски конкурс за ревю на книга организират във Варна
10:23
Таксиметрови шофьори от Варна излизат днес на протест
10:08
В „ДКЦ V Варна – Св.Екатерина“ вече се извършва бърз тест за антитела срещу корона вирус
08:28
Преглед на печата
07 април 2020 г.
23:53
Иван Портних:Носенето на маска е уважение към околните и лост за ограничаване на заразата/Видео/
21:32
Масово се кара без книжки и номера във Варненско
20:47
Стара Варна: Ходенето на баня - истинско събитие
20:29
В сряда край морето ще е ясно и слънчево
20:28
Флотилия бойни и спомагателни кораби с нов командир
20:17
И Иван Портних честити на медиците 7 април
20:12
25-годишен отараши магазин във Варна, пипнаха го
20:00
Общинските съвети може да провеждат заседания от разстояние
19:10
Отварят нов офис на Бюрото по труда във Варна
17:25
Във Варна и областта са проверени 888 лица за спазване на наложената им задължителна домашна каранти
17:08
Дадоха на съд управителка на дружество, измамила 5-ма души с над 15 000 лв.
16:13
На 03.04. Председателският съвет с действия за подпомагане на общ. здравни заведения във Варна
15:23
Медицински сестри помагат при раздаването на пенсии
13:25
Дни след присъда за подобно престъпление, пенсионер от Варна заловен с 30кг контрабанден тютюн
13:17
Обвиняем за седем грабежа ще продължи да пребивава в ареста

Най-четени от ВАРНА +

Избор на редактора