Златни значки греят сред абсолвентите от випуск 2016 на Електротехническия факултет на ТУ – Варна

Варна<+> 03.12.2016 08:12

Със студентския химн Gaudeamus igitur започна тържествената промоция на випуск 2016 на Електротехническия факултет в ТУ – Варна.

Двеста и шейсет са абсолвентите от ЕФ от випуск 2016 – бакалаври и магистри. Многобройните гости на промоцията изпълниха едновременно двете най-големи аудитории на ТУ – Варна.

С тържествено приветствие към младите инженери и колегите им от социалния профил, към техните родители и преподаватели се обърна ректорът на университета, проф. д-р инж. Росен Василев.

Сърдечно поздравиха совите възпитаници заместник-ректорите по учебна работа и по акредитация и връзки с обществеността – доц. д-р инж. Маргрета Василева и доц. дпн Тошко Петров, ръководителите на Електротехническия факултет – доц. д-р инж. Маринела Йорданова, декан, доц. д-р инж. Медиха Хамза – заместник-декан по учебната работа, ръководителите на обучаващите катедри.

Факултетът е основан през 1962 година и изпълва вече 55 години образователна и научна дейност.

В момента академичното звено обучава студенти по специалностите „Електротехника и възобновяеми енергийни източници“, „Електроенергетика” – акредитирана единствено в ТУ – Варна у нас, „Електроснабдяване и електрообзавеждане”, „Електрообзавеждане на кораба”. От декември 2015 г. в състава на Електротехническия факултет влиза и катедра „Социални и правни науки“, която е обучаваща за специалност „Социален мениджмънт“.

Без високопарни думи, но с много топлота и родителска грижа преподавателите пожелаха на младите хора да бъдат верни на себе си, да следват призванието си, да не се отказват пред трудностите, да се подкрепят взаимно и да разчитат и на тяхната подкрепа в професионалния си път.

Най-очакваният момент, разбира се, е връчването на дипломите. По традиция първи ги получават студентите с отличен успех. Златни и сребърни значки грейнаха на тогите на отличниците с успех над 5.50 и пълен отличен от следването и държавните изпити.

На прага на самостоятелната професионална кариера и в търсене на най-добрата реализация, довчерашните студенти, днес вече професионалисти, не криеха вълнението си и опитаха да запазят в снимки с колеги и приятели миг от радостта и спомен, който ще ги връща в алма матер и в прекрасните години на младостта.
CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648