Варна<+> 27.06.2020 14:18 Снимка: ДНЕС+

Животът навътре. Среща отблизо с Черноморския риболов (СНИМКИ)

Животът навътре и среща отблизо с Черноморския риболов е темата на изложбата на талантливия Неделчо Хазърбасанов, която бе открита днес на Морска гара във Варна, предаде репортер на ДНЕС +.

Събитието се организира от марката за висококачествени продукти Черноморски Улов в партньорство със сдружение Таляна / Talyana и Риболовно Сдружение "Черноморски изгрев", а целта на проекта е да провокира интерес към темата за родния морски риболов.

Повод за откриването и бе и Международния ден на рибарите и риболова, който се чества на 22 юни.

Цяла флотилия от риболовни кораби бе акостирала на Морска гара. Те са част от най-голямото българско риболовно сдружение „Черноморски Изгрев“.

Уникалните фотографии ще бъдат изложени до 11 юли, а само днес посетителите ще могат да се качат на риболовен кораб и да поговорят с екипажите за тяхната професия и живота в морето.

Риболовците отзивчиво отговаряха  на въпроси на гостите, показваха им къде и как се съхранява улова и как точно се лови рибата.

В истинска атракция се превърна събитието за децата. Малчуганите имаха възможност да завъртят руля, да се разходят по палубите, а родителите им да заснемат паметните мигове.

Фотографът  Неделчо Хазърбасанов прекара няколко дни в морето и успя да запечата в кадри суровата действителност и своевременната романтика и красота на риболовството.

Риболовните кораби „Лаврак“ и „Барбун“ са „героите“ в творбите на фотографа, а екипажите на двата кораба са рибарите, снимани в действие.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448