Варна<+> 20.06.2020 11:36 Снимка: ДНЕС+

Фотоизложба „Навътре: Среща отблизо с Черноморския риболов“, откриват във Варна на 27 юни

Навътре: Среща отблизо с Черноморския риболов е темата на фотоизложба, чиято цел е да покаже животът в морето на риболовците.

По повод на международния ден на рибарите и риболова (27.06.), Черноморски Улов в партньорство със Сдружение Таляна / Talyana и Риболовно Сдружение "Черноморски изгрев", организира проект, чиято цел е да срещне отблизо зрителя с риболова и рибарите в нашето море - такива, каквито са днес.В рамките на проекта, на територията на Морска гара Варна ще бъде разположена фотоизложба с авторски фотографии на Неделчо Хазърбасанов , създадени специално за повода и изцяло заснети на лента. За заснемането на кадрите в изложбата авторът Неделчо Хазърбасанов прекарва два дни в компанията на варненски рибари – част от екипажа на риболовните кораби „Лаврак“ и „Барбун“. Верен на своя репортажен стил, Неделчо търси онези ситуации, които загърбват клишетата и фалшивите образи, за да покажат неподправеното ежедневие и неповторимия чар на нашия черноморски риболов.

Животът навътре в суровото море, романтиката и несгодите, любовта към морето, грижата и отговорността за човешкия живот на палубата.

Борбата и надпреварата с лошото време и когато единствения образ, който гледаш с надежда е брега, а зад гърба ти – хоризонта.

Всичко това ще можете да видите, запачатано от обектива на Неделчо Хазърбасанов.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448