Заради новата авария: ГЕРБ-Варна поиска оставките на министър Шишков и на управителя на „ВиК“

Варна<+> 13.05.2023 16:01 Снимка: ДНЕС+

Заради новата авария: ГЕРБ-Варна поиска оставките на министър Шишков и на управителя на „ВиК“

Заради поредната мащабна авария в квартал „Бриз“ днес, от пресцентъра на ГЕРБ във Варна разпространиха до медиите писмо, с което се настоява за незабавната оставка на управителя на „ВиК – Варна“ ООД инж. Веселин Русев. От ГЕРБ посочват, че инж. Русев трябва да подаде оставка и заради „очевидната професионална немощ да се справи с проблеми, свързани с изпълнението на водния проект на Варна, чиято стойност е около 140 милиона лева.

От партийната централа припомнят, че управителят на ВиК е бил назначен на този пост в началото на тази година от служебното правителство на Румен Радев. „Преди това бе управител на частното дружество „ВиК- Златни пясъци“, част от инфраструктурата в курорта, приватизирана от Иван Костов“, напомнят от партията.

Тъй като водното дружество е с 51 процента държавно участие, от ГЕРБ искат и оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. При аварията през април Община Варна поиска от министър Шишков да бъде извършена спешна проверка на състоянието на водопровода. „Такава не е направена до момента. Заради това бездействие настояваме той да бъде отстранен“, се казва в писмото на варненската централа на ГЕРБ.

/tribune.bg

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876