Варна<+> 19.03.2023 08:18 Снимка: Булфото

Задържаните във Варна наркодилъри се разследват и за купуване на гласове

Петима души са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици след вчерашната акция във Варна, при която четирима души бяха заловени по време на сделка с дрога, а впоследствие беше арестуван и пети заподозрян.

Във връзка със случая, Окръжната прокуратура ъководи разследване срещу организирана престъпна група за търговия с високорискови наркотични вещества. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, двама от които са непълнолетни, а други двама са осъждани, съобщиха от държавното обвинение.

За лидер на престъпната група се счита 44-годишен мъж, действал в условията на опасен рецидив. Той, както и 35-годишен мъж - участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои да бъде поискано от съда да им бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция от 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на Инспектор в детска педагогическа стая.

В хода на работата по случая са извършени обиски и претърсвания на различни адреси и автомобили. Иззети са общо около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на дрогата.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава.

По информация на bTV полицията разследва престъпната група и за купуване на гласове. На един от претърсените адреси са открити списъци с имена, адреси и ЕГН-та. Задържано е и лицето, у което са открити списъците. Арестуваните са на възраст между 15 и 62 години.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648