Временно изпълняващ длъжността кмет на район "Приморски" във Варна ще е Мартин Баръмов

Варна<+> 22.02.2024 09:48 Снимка: ДНЕС+

Временно изпълняващ длъжността кмет на район "Приморски" във Варна ще е Мартин Баръмов

Заместник-кметът на район „Приморски“ Мартин Баръмов поема временно управлението на най-големия варненски район. Това гласува  местният парламент на заседанието вчера. Решението се наложи да бъде взето, след като Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания през есента кмет Николай Желязков.

Дебатите по темата за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ продължиха няколко часа. В разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация е записано, че в подобни случаи Общинският съвет трябва да избере сред един от заместник-кметовете на района. Район „Приморски“ към момента има само един зам.-кмет, за разлика от район „Одесос“, който е с двама зам.-кметове – Атанас Христов и Емилия Христова.

След няколко гласувания не се стигна до избор на временно изпълняващ длъжността кмет на "Одесос", който да замести Цветнен Цветков, също с прекратени от ОИК пълномощия.

За район „Приморски“ съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението, за да може да се отблокира работата на кметството.

По-късно стана ясно, че заседанието на Общинския съвет, което беше прекъснато в 18 ч. вчера и насрочено да продължи днес от 10:00 ч., няма да се проведе. От пресцентъра на Общинския съвет във Варна обявиха, че председателят на съвета Христо Димитров ще насрочи нова сесия на ОбС-Варна, съобразно изискванията на закона и правилника за работа на местния парламент.

Още по темата

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612