Водачът, предизвикал суматохата вчера във Варна, с психични проблеми? (ВИДЕО)

Варна<+> 03.06.2020 12:24 Снимка: ДНЕС+

Водачът, предизвикал суматохата вчера във Варна, с психични проблеми? (ВИДЕО)

Водачът, който вчера в следобедните часове буйства по улиците на Варна, вероятно е с психични проблеми.

Към момента разследващите разполагат с информация, че 36-годишният Радослав Д. от добричкото село Одърци страда от биполярно разтройство. Това стана ясно от изявление на  районния прокурор Невена Илиева в Районна прокуратура Варна, предаде репортер на ДНЕС+.

След задържането му е отведен в болнично заведение, тъй като е бил с висока температура. Там той е бил тестван за Covid-19, а тестът дава отрицателен резултат.

Предстои да бъде преведен в психиатрично заведение за около 30 дни, където ще се изготви експертиза, която ще изясни дали подлежи на съдебна отговорност.

Вчера около 11:30 ч. Радослав напуска дома си след скандал с жената, с която е живеел на семейни начала. Съобщил е на близките си, че е преследван от мафията и спасението му било да избяга във Варна. Баща му го е последвал веднага с друг автомобил до Варна, но го е изгубил в малките улички на града.
Радослав е предизвикал ПТП със значителни материални щети и е ударена два пъти пешеходка, а седем автомобила са пострадали.

Водачът на злополучното возило е имал свидетелство за правоспособност, което му е било отнето за нарушения на ЗДП, но през 2016 година, се явява на проверовъчен изпит, при който му е възстановена правоспособността.

Изяснява се по какъв начин е придобил свидетелството си отново.

Към днешна дата се изготвя съдебно-медицинска експертиза, която да докаже дали заболяването му е в ремисия.

Геновева Михайлова

 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448