Вкусно предложение за нашите читатели! Пълнено агнешко бутче
Варна<+> 18.04.2014 16:30
ПРОДУКТИ
20 гр.масло
20 гр.брашно тип 500
1/2 вр.магданоз пресен
1 вр.лук кромид пресен
150 гр.картофи
100 млолио
1 бр.яйца
100 мл. вино бяло
30 гр.хляб
250 гр.кайма
100 гр.моркови
15 бр.черен пипер на зърна
1 бр.дафинов лист
1 гл.целина
1 бр.агнешко бутче
Начин на приготвяне
Разрежете бутчето по дължина и извадете костта.
Начукайте месото да се разплеска и го посолете.
За плънката разбийте маслото, прибавете каймата и предварително накиснатия във вода и изстискан хляб.
Добавете ситно нарязания лук, разбитото яйце, магданоза, смления черен пипер и сол на вкус.
Разстелете плънката върху агнешкото бутче.
Навийте месото на руло, завържете го с конец и го запържете в мазнината, като го обръщате, да се зачерви равномерно.
Към агнешкото бутче прибавете нарязаните на парченца моркови, картофи и целина.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер, добавете водата.
Задушете ястието на умерен огън.
Извадете месото в чиния и го нарежете на филии.
Претрийте зеленчука и го върнете в соса.
Прибавете брашното, размито във виното, и оставете соса да поври 5-6 минути.
Поднесете месото, полято със соса и с топла гарнитура.
Отделно предложете зелена салата.
20 гр.масло
20 гр.брашно тип 500
1/2 вр.магданоз пресен
1 вр.лук кромид пресен
150 гр.картофи
100 млолио
1 бр.яйца
100 мл. вино бяло
30 гр.хляб
250 гр.кайма
100 гр.моркови
15 бр.черен пипер на зърна
1 бр.дафинов лист
1 гл.целина
1 бр.агнешко бутче
Начин на приготвяне
Разрежете бутчето по дължина и извадете костта.
Начукайте месото да се разплеска и го посолете.
За плънката разбийте маслото, прибавете каймата и предварително накиснатия във вода и изстискан хляб.
Добавете ситно нарязания лук, разбитото яйце, магданоза, смления черен пипер и сол на вкус.
Разстелете плънката върху агнешкото бутче.
Навийте месото на руло, завържете го с конец и го запържете в мазнината, като го обръщате, да се зачерви равномерно.
Към агнешкото бутче прибавете нарязаните на парченца моркови, картофи и целина.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер, добавете водата.
Задушете ястието на умерен огън.
Извадете месото в чиния и го нарежете на филии.
Претрийте зеленчука и го върнете в соса.
Прибавете брашното, размито във виното, и оставете соса да поври 5-6 минути.
Поднесете месото, полято със соса и с топла гарнитура.
Отделно предложете зелена салата.
Да ви е сладко!
![]() |
1 | 2.08311 |
![]() |
1 | 2.26003 |
![]() |
10 | 3.86879 |
![]() |
100 | 4.10508 |
![]() |
1 | 1.68041 |
Последни новини
- 13:21 Протести след трагедията в "Слънчев бряг", близките на ранените се събраха пред съда в Бургас
- 13:17 Българи спечелиха 4 медала от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Индия
- 13:10 Оперираха в "Пирогов" 18-годишното момиче, ранено при удара на кола в автобус в София
- 13:03 ЦРУ уволни един от най-високопоставените си анализатори по въпросите на Русия
- 12:54 Сиярто: Украинските въоръжени сили за пореден път атакуваха нефтопровода „Дружба“
- 12:47 В Гърция 43-годишен палестинец изнасили 14-годишно момиче с умствена изостаналост
- 12:39 Над 4500 пенсионери в България не получават реалната си пенсия
- 12:31 Варненец, обявен за издирване, избяга от болница, след като катастрофира с тротинетка