Варненският районен съд наложи „пробация“ за унищожаване и повреждане на хотелско имущество

Варна<+> 28.01.2021 16:32 Снимка: ДНЕС+

Варненският районен съд наложи „пробация“ за унищожаване и повреждане на хотелско имущество

26-годишен  пловдивчанин призна в съдебна зала вината си по повдигнато спрямо него обвинение в умишлено унищожаване и повреждане на чужди движими и недвижими вещи - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. 

Деянието е извършено на 3 март миналата година. Подсъдимият наел, срещу документ за самоличност и заплащане на определената цена, стая за една нощувка във варненски хотел. През нощта под влияние на употребен алкохол, включително от минибара, подсъдимият, започнал да чупи и уврежда хотелско оборудване, като строшил телевизора, аплици, хладилника, нощно шкафче, картина. Въпреки че наранил ръката си и му потекла кръв, той продължил да удря и зацапва драперии, матрак, посуда, хотелски кърпи и др. На другия ден подсъдимият напуснал хотела без да съобщи за случилото се. Унищоженото и повредено чуждо имущество е на обща стойност за над  2200 лева.

26-годишният  подсъдим е осъждан. Нанесените материални щети впоследствие са били възстановени. За извършеното престъпление, по силата на постигнато и одобреното от съда споразумение, му бе наложено наказание пробация за срок от една година, при две задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Геновева Михайлова

Още по темата

CHF CHF 1 1.78338
GBP GBP 1 2.27732
RON RON 10 3.97163
TRY TRY 10 1.88419
USD USD 1 1.6386