Варненският окръжен съд остави в ареста обвиняем за блудство и детска порнография

Варна<+> 08.03.2024 18:22 Снимка: ДНЕС+

Варненският окръжен съд остави в ареста обвиняем за блудство и детска порнография

Варненският окръжен съд остави в ареста 50-годишен мъж, обвинен за блудство с малолетно момиче и създаване на детска порнография, съобщиха днес от съда.

Досъдебното производство по случая е образувано на 8 януари по получени материали от Международната организация за борба срещу сексуалните посегателства над деца, базирана в САЩ. На 29 февруари мъжът е задържан при операция на ГДБОП в Провадия. В дома му са намерени електронни устройства и носители на информация, съдържащи видеофайлове и снимки с порнографско съдържание с непълнолетни момичета, които той създавал и разпространявал. Като утежняващо обстоятелство прокуратурата посочва, че едно от пострадалите малолетни деца е собствената му племенница.

Според съда по делото до момента са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че мъжът е съпричастен към престъпленията, за които е обвинен. Освен това, ако е на свобода, той може да извърши и други престъпления.

За БТА от съда допълниха, че разследването по случая продължава. Тепърва ще стане ясно колко време е продължила престъпната дейност на обвиняемия, като бъде изяснен и точният брой на жертвите му.

Определението на съда, с което той е оставен в ареста, е окончателно и не подлежи на обжалване.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361