Варненци купуват бутикови козунаци за над 5 лв., а обикновени до 2.50 лв.
Варна<+> 15.04.2014 11:58
Цените на козунаците няма да се различават от миналогодишните, съобщи на пресконференция днес Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна.
За Великден всеки потребител може да сложи на масата си нормален козунак без пълнеж, който ще му струва от 2.20 до 2.50 лв. за 400 грама. Тестеното изделие с пълнеж от същия грамаж ще се предлага на стойност над 3 лв. През тази година ще има разнообразие на качествени козунаци на варненския пазар. Разликата с миналата година е, че ще се предлагат бутикови тестени изделия, които ще са малко по-скъпи за 400 грама над 5 лв., но те ще бъдат направени от краве масло, повече стафиди и бадеми. Освен тях на пазара ще излязат и козунаци с шоколад, конфитюр, локум и други добавки.
Бонев алармира, че потребителите трябва да четат етикетите, изписани на продукта, където ще разберат състава на изделието. Освен български вече се предлагат и италиански козунаци в метални кутии. Те са доста по-скъпи от родното производство и трайността им е над 3 месеца. По думите на Иво Бонев обаче вносните козунаци не могат да се равняват с качеството на нашите изделия. „Контрола по вноса на тези продукти трябва да бъде по-взискателен, каза още председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. Той заключи, че за Великден на пазара ще има огромно разнообразие на български козунаци. Ще се предлагат и продукти от козуначен микс, но те не са опасни за здравето.
За Великден всеки потребител може да сложи на масата си нормален козунак без пълнеж, който ще му струва от 2.20 до 2.50 лв. за 400 грама. Тестеното изделие с пълнеж от същия грамаж ще се предлага на стойност над 3 лв. През тази година ще има разнообразие на качествени козунаци на варненския пазар. Разликата с миналата година е, че ще се предлагат бутикови тестени изделия, които ще са малко по-скъпи за 400 грама над 5 лв., но те ще бъдат направени от краве масло, повече стафиди и бадеми. Освен тях на пазара ще излязат и козунаци с шоколад, конфитюр, локум и други добавки.
Бонев алармира, че потребителите трябва да четат етикетите, изписани на продукта, където ще разберат състава на изделието. Освен български вече се предлагат и италиански козунаци в метални кутии. Те са доста по-скъпи от родното производство и трайността им е над 3 месеца. По думите на Иво Бонев обаче вносните козунаци не могат да се равняват с качеството на нашите изделия. „Контрола по вноса на тези продукти трябва да бъде по-взискателен, каза още председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. Той заключи, че за Великден на пазара ще има огромно разнообразие на български козунаци. Ще се предлагат и продукти от козуначен микс, но те не са опасни за здравето.
![]() |
1 | 2.08311 |
![]() |
1 | 2.26003 |
![]() |
10 | 3.86879 |
![]() |
100 | 4.10508 |
![]() |
1 | 1.68041 |
Последни новини
- 21:35 Хороскоп за петък, 22 август 2025 г.
- 19:36 Огромният AI проект на Зукърбърг може да последва съдбата на "метавселената" му
- 19:27 Шефът на "Росатом": Русия се нуждае от обновяване на ядрения си щит заради "колосалните заплахи"
- 19:21 Зеленски: Помолих Тръмп да повлияе на Орбан, за да не блокира присъединяването на Украйна към ЕС
- 19:14 Ислямска държава изнудва Меган Маркъл с нейни крадени голи снимки?
- 19:07 Какво означава яйца от клетъчно, подово, свободно и биологично отглеждани кокошки
- 19:03 Делото за произшествието с АТВ в „Слънчев бряг” ще се разследва от НСлС
- 18:58 Стилияна Николова с втори резултат в квалификацията на Световното