В Областната администрация във Варна в четвъртък ще заседава работната група за лодкостоянките

Варна<+> 13.03.2024 12:25 Снимка: ДНЕС+

В Областната администрация във Варна в четвъртък ще заседава работната група за лодкостоянките

Работната група, която трябва да изготви спешен план за узаконяването на лодкостоянките в пристанищата, ще заседава утре, четвъртък, от 9.30 до 10.30 часа в сградата на Областната администрация във Варна. На срещата са поканени представители на различни институции и рибарски сдружения, в това число и представители на Морската администрация във Варна, съобщи в интервю за предаването "Море и бряг" по Радио Варна Емил Милев, председател на рибарско сдружение "Черноморски изгрев". 

В утрешния ден във Варна ще пристигне и заместник-министърът на транспорта Анна Натова. "Потърсили сме среща с Натова, надявам се да представим проблемите, тъй като от Министерството на транспорта зависи заповедта. Години наред всички пристанища са под един знаменател. Исканията са големи, а ние не можем да ги покрием. Надяваме се да бъде обърнато внимание на морския бранш", посочи Милев. 

Проверките от "Морска администрация" във връзка със заповедта продължават, каза още Емил Милев.

Той съобщи още, че утре седем рибарски сдружения ще внесат писма до Община Варна и представителите на медиите, в които ще заявят категоричния си отказ да участват в срещи с началника на отдел "Рибарски пристанища" Лъчезар Братоев.

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731