„Ученическо и столово хранене“ предлага електронни купони за обяд в 7 училища във Варна (ВИДЕО)

Варна<+> 11.10.2021 18:01 Снимка: ДНЕС+

„Ученическо и столово хранене“ предлага електронни купони за обяд в 7 училища във Варна (ВИДЕО)

„Ученическо и столово хранене“ ЕАД – Варна стартира системата “Виртуална кухня” с интернет адрес vk.uslugi.io. Родителите на деца, ползващи обедно меню и желаещи да закупуват купоните за храна по електронен път, трябва да се регистрират на обявения адрес. Регистрираните деца вече имат чипове, с които си получават храната и могат да закупуват онлайн купони за обедно меню.

Този вид продажба на купони е в дните понеделник, вторник и сряда, а за тези които са пропуснали или не желаят да ползват услугата, ще имат възможността да си закупуват купони както и досега, в дните четвъртък и петък на място в училищния стол. Работното време за всеки обект е обявено от училището. УСХ има и телефон за информация: 0879 996 814.

И това удобство за ученици и родители стана факт е благодарение на усилията на изпълнителния директор на „Ученическо и столово хранене“ ЕАД – Варна д-р Божанка Георгиева.

„От услугата вече се възползваха ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Христо Ботев“, СУЕО „А. С. Пушкин“, ОУ „Захари Стоянов“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Гео Милев“ и ОУ „Панайот Волов“ във Виница. Изключително съм доволна, че вече предлагаме „Виртуална кухня“, защото това е съвременният начин на работа, а всеки ден обслужваме с обедно меню 1200 – 1300 ученика“, посочи д-р Георгиева.

„Системата е практична и бърза. С едно докосване на чипа децата получават храната. Няма и струпване на родители за купони. Над 40% от родителите се възползваха от тази on-line услуга“, добави на свой ред Добринка Йорданова, координатор в УСХ.

Борис Проданов, „ВАРНА новини“

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448