Тодор Колев: В СДС вярваме, че семейството, образованието и здравеопазването са основен приоритет

Варна<+> 06.10.2023 09:16 Снимка: ДНЕС+

Тодор Колев: В СДС вярваме, че семейството, образованието и здравеопазването са основен приоритет

"Отричаме корпоративно-олигархичния модел и смятаме, че свободното предприемачество и насърчаването на личната инициатива са потенциала за икономическия растеж и просперитет."

Това каза за репортер на ДНЕС+ Тодор Колев, директор Дирекция ЕООС към община Варна и кандидат в листата за общински съветници на СДС-Варна за Местни избори 2023.

Той сподели какви амбиции си поставя СДС след изборите и какви принципи и идеи за развитието на Варна ще отстояват сините в местния парламент.

Ето какво още каза Колев:

- Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник в листата на СДС?

- Съюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна демократична партия, чиято идеология отговаря напълно на моите политически убеждения. Защото, ако някой наистина иска да има възраждане, то този някой трябва да е наясно, че то няма да стане, ако нещата продължават да се правят по сегашния начин. Само ако има решителна промяна, тогава може да има възстановяване на България и СДС, като европейска дясна партия, е длъжна да даде своя принос за това.

- Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна. В кои области ще насочите усилията си?

Обещаваното чудо от нашите политически опоненти е другата страна на безпомощността им. Чудеса не се случват. Това, което се случва, е резултат на упорит, системен и насочен труд, в това е ролята на всеки един от нас. С висок професионализъм в работата си, с регионален патриотизъм и гражданска енергия, ще  дам своя принос в развитието на екологията и урбанистичната среда.

- Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното политическо пространство?

- Основната разлика между СДС и другите големи десни партии е само в една област — най-често социално-икономическата и се базира на следните принципи: Вярваме, че семейството, децата, образованието и здравеопазването следва да са основен приоритет. Отричаме корпоративно-олигархичния модел и смятаме, че свободното предприемачество и насърчаването на личната инициатива са потенциала за икономическия растеж и просперитет.

Вярваме също, че истинската роля на държавата е да се грижи за хората, което се свежда само за функциите, които гражданите не могат да изпълняват, и че най-доброто за обществото е онова управление, което води до най-малка намеса на администрацията върху личната инициатива на гражданите. Накрая - вярваме, че СДС е най-доброто средство за прилагане на тези идеали в положителни и успешни принципи на едно управление.

В листата с кандидати за общински съветници на СДС (с №25) Тодор Колев заема 21-во място, с преференция 121

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361