Позиция на община Варна в отговор на областният управител Благомир Коцев

Варна<+> 12.07.2022 17:25 Снимка: ДНЕС+

Позиция на община Варна в отговор на областният управител Благомир Коцев

"Областният управител да прочете собствената си коригирана заповед за Крайбрежната алея", се казва в позицията, разпространена до медиите от Пресцентъра на община Варна.

В коригираната заповед на областния управител Благомир Коцев – за преустановяване на движението на ППС по част от Крайбрежната алея "Кап. Георги Георгиев", дословно е записано:
„II. ЗАДЪЛЖАВАМ органите на областната дирекция на  Министерството на вътрешните работи – гр. Варна, да предприемат необходимите мерки за преустановяване на движението на пътни превозни средства в обхвата на ПИ” (следва описание на имотите по алея първа).

И по-надолу: „-пропускателният режим на обособените КПП да се обслужва денонощно от служители на Областна дирекция на министерството на вътрешните работи – Варна, съгласно План за организация на движението – приложение към настоящата заповед…”.

В тази връзка, заповедта на областният управител е коректно изпълнена - КПП-та са поети от ОД на МВР- Варна точно според тази заповед!
В коментара си във фейсбук г-н Благомир Коцев, може би умишлено, пропуска посоченото съдържание от собственото си разпореждане. А може би изобщо не е чел какво подписва!? А може би не е разбрал, че неговата заповед e коригирана?!

Това, обаче е негов, а  не проблем на общинската администрация. Години наред единственият ефективно действащ контролен орган в района е Общинска полиция по изрично разпореждане на кмета на Община Варна. Факт, който самият областен управител признава в позицията си!
Между другото, в момента на сайта на Областната администрация е публикуван първия вариант на заповедта на Благомир Коцев – РД№РД 22-7706-81 от 08.07.2022 г. В Община Варна е постъпил коригиран вариант, заради допуснати „непълноти“, включително заради издаване на нареждане към Общинска полиция, което не е в правомощията на областния управител.

На 27.06.2022 г. Благомир Коцев заявява пред медиите във Варна: "Дамбата има нужда от ремонт, а ако този ремонт се комбинира с проект за разширяване на крайбрежния път, на който да има пешеходна зона, велоалея и лента за автомобили, то това би бил най-добрият вариант. Ще лобирам пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството това да се случи".
Община Варна очаква представяне на проекта пред гражданите и конкретни резултати от г-н областния управител.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648