Общинският съвет на Варна заседава в четвъртък, избират зам.-председатели и членове на комисии

Варна<+> 05.12.2023 15:00 Снимка: ДНЕС+

Общинският съвет на Варна заседава в четвъртък, избират зам.-председатели и членове на комисии

Третото редовно заседание на местния парламент на Варна е насрочено за 7 декември, четвъртък, от 10:00 ч. в Зала "Пленарна" на община Варна.

Прокетът за дневен ред включва четири точки. Общинските съветници ще избират заместник-председатели на съвета и членове на постоянни, временни и специализирани комисии.

В последната, четвърта точка е предвидено да се гласува кандидатурата на община Варна по Процедура " Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини в Република България".

Очаква се местните депутати да дадат съгласието си за кандидатстването на община Варна по проект със съфинансиране със споразумение за партньорство. Общият размер на средствата по изпълнението на Процедурата е 5 млн. лв, като финансирането от Министерството на туризма ще бъде в 60 % от общия бюджет на проекта, а собствният принос на партньора - 40 %. Допустими партньори/участници в проекта са Аврен, Аксаково, Аврен, Бяла, Белослав, Варна, Вълчи Дол, Девня, Добрич-град, Долни Чифлик, Дългопол и др. 

Стойността на един проект е не повече от 400 хил. лв.

По предложение на кмета на Варна Благомир Коцев ще се иска и съгласието на съвета за предварително изпълнение на решението.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.05444
GBP GBP 1 2.28624
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 5.80215
USD USD 1 1.80961