Медици от варненската "Св. Анна": Не желаем болницата да се превръща в терен за политически лобизъм

Варна<+> 09.07.2021 09:20 Снимка: ДНЕС+

Медици от варненската "Св. Анна": Не желаем болницата да се превръща в терен за политически лобизъм

 Медиците от варнеската МБАЛ "Света Анна" ЕАД са започнали подписка, с която изразяват недоумението си по повод публични коментари от страна на зам.-министър на здравеопазването, направени през последните дни.

"Ние, работещите в лечебното заведение, намираме коментарите за неуместни и неотговарящи на фактическото състояние на нещата. По тази причина началниците на клиники и отделения в МБАЛ “Света Анна - Варна” ЕАД /с изключение на един/ се обединихме около обща позиция, под която се подписахме и която изпращаме до министъра на здравеопазването г-н Стойчо Кацаров /в електронен и в книжен вариант/ . Желанието ни е министърът да бъде коректно запознат със ситуацията в нашата болница и така да вземе своите управленски решения", пишат медиците в писмо, изпратено и до средствата за масова информация.

В подписката медиците заявяват: "Не искаме да се превръщаме в безмълвни съучастници в едно, според нас, нелогично, неефективно и несправедливо решение, касаещо пряко организацията на работата в ключово за Източна България лечебно заведение. [...] Не сме склонни да сме зрители на един доста евтин сценарий, в който група хора, смятащи, че имат право на привилегии, превръщат нашата болница в терен за политически и лобистки надмощия".

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448