Жена с болно сърце роди здраво момиченце в МБАЛ „Света Анна – Варна”

Варна<+> 18.09.2020 14:39 Снимка: ДНЕС+

Жена с болно сърце роди здраво момиченце в МБАЛ „Света Анна – Варна”

Акушер-гинеколог, реаниматор и кардиолог  участваха в операцията

32-годишна жена от Шумен, която е претърпяла сериозна сърдечна операция в детството си, роди здраво и силно момиченце в МБАЛ „Света Анна – Варна”, след като специалистите в родния й град  я пренасочиха по спешност към най-старото Родилно отделение в Източна България.

„Рискът, който подобно сърдечно заболяване създава, е сериозен, тъй като има повишена опасност от тромбози и резки промени в  кръвното налягане”, обясни началникът на Родилното отделение в МБАЛ „Света Анна – Варна” д-р Милко Папазов, който бе и ръководител на екипа, дал живот на малката Фелин.

„Майката дойде при нас в 9-ия месец, реално в термин за раждане, след като колегите от Шумен и от СБАГАЛ – Варна бяха преценили, че в нашата болница, освен безспорния опит, имаме и най-добри условия за реанимация, ако възникне потребност. Направихме оглед, консулт и в екип с анестезиолога д-р Катя Митева и кардиолога д-р Димо Велески на 16-и септември направихме Цезарово сечение и на бял свят се появи живо и здраво момиченце с тегло 3480 грама”, разказа д-р Милко Папазов.

„За мен беше огромен стрес новината, че не е безопасно да родя в Шумен и трябва да дойда във Варна, тъй като има опасност за мен и бебето. Екипът на д-р Папазов обаче ми вдъхна кураж и спокойствието, че всичко ще е наред. Така и стана -  всичко мина идеално и вече имам моята дълго чакана дъщеря”, развълнувана сподели младата майка, чиято единствена грижа в момента е да дойде денят на изписването и заедно със съпруга й да приберат малката Фелин у дома.

 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448