Ива Атанасова: Искам децата ни да остават в България

Варна<+> 08.10.2023 12:36 Снимка: ДНЕС+

Ива Атанасова: Искам децата ни да остават в България

"Искам децата ни да остават в България! В годините все повече от тях избираха живот и реализация в чужбина, по-често в друга европейска държава. Лошото на това е, че те остават в тези държави и там раждат и отглеждат децата си. Това е един основен пункт на големия демографски проблем пред, който България е изправена и на който все още никой от управляващите не обръща съществено внимание и не предприема действия за решаването му!", каза пред репортер на ДНЕС+ Ива Атанасова, заместник областен председател на СДС-Варна.

И продължи: Като майка и на двама сина, тръгнали по същия път, искам да дам всичко от себе си за промените, които са необходими, и които ще върнат и задържат децата ни в тяхната родина.

Ето какво още каза тя:

- Защо решихте да се кандидатирате в листата на СДС-Варна?

- Дългогодишният ми професионален опит е свързан с работа с деца и млади хора. Това ми даде възможност да наблюдавам и анализирам техните виждания за България и живота тук. В годините все повече от тях избираха живот и реализация в чужбина, по-често в друга европейска държава. Лошото на това е, че те остават в тези държави и там раждат и отглеждат децата си. Това е един основен пункт на големия демографски проблем, пред който България е изправена и на който все още никой от управляващите не обръща съществено внимание и не предприема действия за решаването му.

Като майка и на двама сина, тръгнали по същия път, искам да дам всичко от себе си за промените, които са необходими, и които ще върнат и задържат децата ни в тяхната родина. Една важна позиция на СДС, която кореспондира основно с моите убеждения е, че за да останат хората в България е нужно всички ние като европейски граждани, да имаме и европейски доходи. Също така всички ние от СДС считаме демографския проблем в държавата за фундаментален и стратегически и е крайно време да се започне усилена работа в тази насока, така че той да бъде отстранен или поне силно ограничен

- Какъв би бил Вашият принос за развитието на Варна? В кои области ще насочите усилията си?

- Работила съм 18 години в образователната сфера и 11 години в социалната. Имам натрупани наблюдения за основната проблематика в тези сфери на много нива, започвайки от най-ниското, а също касаещи, както работещите, така и хората извън сферата. Варна е град  с една от най-добрите социални политики и смятам, че с моите знания, умения и опит мога да допринеса това да продължава, както и да се намират достатъчно добри решения за всеки един гражданин

- Какво отличава политиката на СДС от останалите партии в дясното пространство?

Българските граждани нямаше да знаят какво е демокрация, какво е свободен икономически пазар ако СДС не беше ги повела по този път. СДС е първата демократична партия, тя е извеждала България от тежки кризи и това я прави силна и устойчива. СДС е консервативно-патриотична и е с ясна идеология, съхраняваща моралните устои на християнското семейство. СДС се противопоставя на корпоративно-олигархическите схеми в политиката.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095