Информационна кампания ще помага на младежи да се справят  с  агресията в училище и в интернет!

Варна<+> 13.04.2021 15:30 Снимка: ДНЕС+

Информационна кампания ще помага на младежи да се справят с агресията в училище и в интернет!

Информационна кампания под надслов: НЕ на агресията в училище и в дигиталната среда! ще помага на младежи да се справят с различни ситуации.

Инициативата е част от проект  „НЕ на агресията в училище и в дигиталната среда“, който се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности  по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, Направление 3, съгласно Договор № 25-00-11/17.03.2021 г. за Проект № НПИМД-H3-Т3-101/2021.

 Създаден е късометражен филм „НЕ на агресията“, разказващ лични истории на младежи от позиция на свидетели или жертви на агресия в училище или в интернет. Филмът предлага и гледната точка на различни заинтересовани страни за решаване на проблема (младежи, психолози, учители, родители).

Създаденият в рамките на кампанията филм е качен в специално създаден youtube канал за свободно гледане и споделяне.

Филмът ще помогне на младите хора в разпознаване на различни форми на агресия и справяне с рискови ситуации, както и натиск от обкръжаващата среда.

Информационната кампания ще продължи  в социалните мрежи и медии, чрез разпространение на информационни Банери и материали по темата „Не на агресията!“ .

В рамките на  информационната кампания младежите от Сдружение Моят град  ще потърсят  различни блогъри и влогъри, които имат авторитет сред младежите и които могат да излъчат в социалните мрежи собствени видеа с лични истории или позиции по темата за агресията.   

Информационната кампания е иновативна, тъй-като адресира проблема с агресията, чрез подход отдолу-нагоре, чрез промяна в мисленето на самите младежи и въвличането им в търсене на решения.

Съдържанието на информационния материал е отговорност на автора: Сдружение „Моят град“ , като Министерство на младежта и спорта не носи отговорност за начина на използване на информацията.

Сдружение „Моят град“

Контакти:

Интернет страница: www.moiat-grad.com

имейл: sncmoiatgrad@gmail.com

сайт: www. moiat-grad.com

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448