До края на месеца трябва да приключи ремонтът на подлеза до спирка "Стадион Варна" в града

Варна<+> 06.10.2020 10:28 Снимка: ДНЕС+

До края на месеца трябва да приключи ремонтът на подлеза до спирка "Стадион Варна" в града

От години подлезът до спирка "Стадион Варна" в града не се използваше от гражданите, защото тънеше в мизерия и опасни, надвиснали елементи. Окаяното му съсътояние продължи години наред, и сякаш беше забравен и игнориран от рехабилитация. В крайна сметка, само преди дни въпросният подлез най – после ще получи своя ремонт и вече ще се използва по предназначение.

Обновяването обаче ще е частично и само на пешеходния проход, тъй като за обектите, които се намират в подлеза, се водят дела. Когато приключат съдебните битки, ще се извърши цялостно обновяване на подземното съоръжение. Вчера започна и ремонт на подлеза на спирка "Делфинариум", в който преди десетина дни имаше срутване на част от тавана.

Подлезът се използва активно от учениците от Математическата гимназия, училище "Захари Стоянов", както и от много жители на квартал "Чайка".

За щастие, ппострадали няма, но отново се повдига въпросът трябва ли да се случи нещо фатално, за да има обследване и контрол по подлезите. В крайна сметка те са направени, за да преминават хората безопасно по тях, а не опасно над тях. 

Антония Димитрова

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448