Бранимир Балачев: Хора на Иван Костов продаваха имоти в центъра на Варна за жълти стотинки

Варна<+> 13.07.2020 15:10 Снимка: ДНЕС+

Бранимир Балачев: Хора на Иван Костов продаваха имоти в центъра на Варна за жълти стотинки

Хора на Иван Костов продаваха имоти в центъра на Варна за жълти стотинки. Това каза председателят на групата на ПП ГЕРБ в ОбС Бранимир Балачев  на днешното заседание в зала „Пленарна” по отношение на обвиненията, че управляващите продават  на безценица общинска собственост. Той припомни, че   сделките са заложени  в „Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост“ на Община Варна, която е приета от съветниците от този Общински съвет! Тези сделки  са начин да влязат допълнителни постъпления в бюджета на Варна. Кой иначе ще защити общинските и здравните програми, които са в полза за много наши съграждани?!, каза Балачев.

Той посочи, че внимателно и критично се  разглеждат всички предложения. „Но, когато става дума за приватизация и разпореждане с общински имоти, нека припомним факти от близкото минало – именно партията на Иван Костов, управлявала в периода 1997 – 2001 г., продаде имоти в центъра на Варна за жълти стотинки - магазин за дамска конфекция за 1700 лв във време на инфлация, ресторант „Златното пиле“ – за 9100 лв. Списъкът е дълъг, мога да Ви го дам да се запознаете, за да имате визия какво сте продавали, обърна се той към Стела Николова, съветник от „Да, България“.

„Имаше модерна схема по време на Вашето управление, госпожо Николова - едни фирми във възход наемаха паркинги под наем. Договорите им бяха прекратявани, а те осъждаха общината, примерно за 100 000 лв, срещу което получаваха по 3 – 4 магазина в центъра на Варна. Така че когато се говори за продажба и приватизация нека се помни и историята, защото, който няма история, няма бъдеще“, заяви Балачев.

Той допълни още: „Ако към мен или моите колеги бъдат отправени обвинения в корупционни сделки с имоти, ще се видим в съда“, което провокира Мария Ангелова, съветник от „Демократична България-Обединение” да поясни от трибуната: „Никъде в нашата декларация няма обвинения за корупция!“.

„Да имаш добра опозиция е благодат за управляващите, но за съжаление, от вас, колеги - и от ляво, и от първото дясно, и от второто дясно, щото не е ясно кой с кого ходи по протести, не чувам обосновани предложения“, заяви още Бранимир Балачев.

CHF CHF 1 1.80727
GBP GBP 1 2.16636
RON RON 10 4.01402
TRY TRY 10 2.06669
USD USD 1 1.60855