Волейболните националки спечелиха наградата за отбор на месеца

Спорт 14.07.2021 14:32 Снимка: ДНЕС+

Волейболните националки спечелиха наградата за отбор на месеца

Женският национален отбор по волейбол получи наградата за най-добър отбор на месец юни в традиционната анкета на Пресклуб България, а селекционерът на тима Иван Петков бе отличен за треньор на месеца, предаде репортер на БГНЕС. Волейболистките заслужиха приза заради триумфа си в Златната лига, където победиха Хърватия във финала на турнира, игран в Русе.

По този начин те пребориха конкуренцията на женския национален отбор по спортна стрелба, националния ансамбъл по художествена гимнастика и българския отбор по естетическа гимнастика. От своя страна Петков изпревари личната треньорка на Боряна Калейн Марияна Памукова, наставничката на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова, личния треньор на Ивет Горанова Ангел Ненков и треньорката по естетическа гимнастика Кристина Ташева.

"Благодаря за оценката към нас, за нас е чест още веднъж да бъдем отбор на месеца. Вече няколко пъти споменахме, че сме много амбицирани, имаме своята нагласа и своите мечти, надяваме се наистина да се подготвим по най-добрия начин и да останем здрави. В отбора се усеща емоцията, настроението към това Европейско първенство, без да подценявам участието ни в Голдън лигата, но това беше едно състезание, което беше по-скоро начин да се подготвим за Европейското първенство, да се опитаме да подредим нашия отбор. Искаме да се представим запомнящо се на Европейското първенство, но първото и основното е, че за нас е важен предстоящия мач, от там-насетне нещата ще дойдат от само себе си", коментира Иван Петков след награждаването.

Европейското първенство по волейбол ще се проведе от 18 август до 4 септември в България, Сърбия, Хърватия и Румъния. Пловдив ще приеме двубоите от Група B, четири осминафинала и два четвъртфинала. Нашите волейболистки се паднаха в група с Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция.

"Нашата цел е да сме доволни от играта си и да направим максималното представяне, ако играем добре, ако сме здрави и покажем пълните си възможности, ще имаме успех на Европейското. Без да правим прогнози, главната цел е да стигнем здрави, да сме максимално добре подготвени и да имаме силата и късмет за всеки мач", допълни капитанката Елица Василева.

Българският тим започна подготовка за Евроволей 2021 в началото на миналата седмица, като селекционерът Иван Петков повика 17 състезателки:
Разпределителки: Лора Китипова, Петя Баракова;
Посрещачи: Елица Василева, Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Ева Янева, Александра Миланова, Мария Йорданова;
Диагонали: Емилия Димитрова, Мерелин Николова;
Централни блокировачи: Христина Русева, Нася Димитрова, Мира Тодорова, Борислава Съйкова, Дима Ушева;
Либера: Жана Тодорова, Галина Карабашева./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853