Весела Лечева предлага България да приеме европейското по стрелба през 2026 г.

Спорт 23.10.2023 17:26 Снимка: ДНЕС+

Весела Лечева предлага България да приеме европейското по стрелба през 2026 г.

Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще предложи страната да приеме европейското първенство по спортна стрелба за мъже и жени на въздушно оръжие през 2026 година.

Лечева се завърна от Генералната асамблея на Европейската федерация в Баку, Азербайджан, като по време на заседанието бяха обсъждани кандидатурите за домакинства в следващите години. В заседанието участваха 74 делегати от 47 федерации, а Весела Лечева проведe среща с президента Александър Ратнер.

Предложението на България ще бъде с "Арена Бургас", чието официално откриване беше в края на мандата на служебното правителството на Гълъб Донев през май.

"Смятам, че България има възможност и потенциал да бъде домакин на Европейско първенство за мъже и жени на въздушно оръжие. В световния елит българските стрелци са добре познати имена и с водещи позиции.

България не е била домакин на голямо първенство от дълги години и това ще бъде възможност за федерацията и страната да се върнат на международната сцена. Всяко едно домакинство води след себе си редица ползи за популярността на спорта. Не е без значение, че то ще даде нови възможности за българските състезатели"“, коментира Весела Лечева.

По време на заседанието в Баку бяха одобрени отчетите на президента на федерацията, на президиума и на финансовия отдел.

В Баку България беше представена от президента на Българския стрелкови съюз Весела Лечева и от Илия Кирилов, президент на федерацията по трап, двоен трап и скийт.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822