В Гърция: Десподов се адаптира в ПАОК все по-добре

Спорт 10.10.2023 16:58 Снимка: ДНЕС+

В Гърция: Десподов се адаптира в ПАОК все по-добре

Адаптацията на българина Кирил Десподов в ПАОК върви все по-добре и ролята на крилото става все по-важна за старши треньора на тима от Солун Разван Луческу, анализира sdna.gr. 

"Както в дербито с "Панатинайкос", така и в европейските мачове, Кирил Десподов влезе от пейката. За ПАОК и осмислянето на целия сезон това бяха два много важни двубоя. За да няма недоразумения кой е титуляр и кой е резерва, Разван Луческу говори миналия понеделник със своите играчи, обосновавайки политиката си как управлява наличния потенциал в момента.

Румънският треньор похвали индивидуалното качество на играчи като Кирил Десподов, като посочи, че чрез него те могат да променят отбора генерално.

Например при влизането си в мача срещу "Айнтрахт" (Франкфурт) Десподов показа, че има класа в краката, тъй като от неговия удар от фаул се стигна до "златния" гол на централния защитник Кулиеракис. Румънецът се грижи в тази специална ситуация да държи играчите си нащрек, знаейки колко ценен инструмент е българското крило за ПАОК, дори и от резервната скамейка. Явно е, че Десподов ще започва мачовете оттам докато достигне желаното ниво за отбора", пише изданието.

CHF CHF 1 1.99574
GBP GBP 1 2.27846
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.59184
USD USD 1 1.8056