Уест Хям удари Челси след страхотен обрат

Спорт 04.12.2021 17:45 Снимка: ДНЕС+

Уест Хям удари Челси след страхотен обрат

Отборът на Челси направи грешна стъпка в битката за титлата в Англия, след като загуби гостуването си на Уест Хям с 2:3 в лондонското дерби от 15-ия кръг на Висшата лига. На "Лондон Стейдиъм" двата тима направиха страхотен двубой, като "чуковете" показаха характер, за да наваксат гол пасив на два пъти и в края на стигнат до трите точки.

Лидерите в класирането поведоха в резултата в 29-та минута чрез ветерана в защита Тиаго Силва, който се разписа след подаване на Мейсън Маунт. Десет минути по-късно груба грешка на Жоржиньо при връщане назад към Едуар Менди принуди вратарят на "сините" да фаулира Джаред Боуен, а Мануел Лансини реализира отсъдената дузпа. Само няколко минути след това Маунт възстанови преднината на Челси със страхотен изстрел от воле след дълъг пас на Хаким Зиеш. След почивката възпитаниците на Дейвид Мойс бяха агресивни и настоятелни, което даде резултат в 56-та минута, когато намиращият се в страхотна форма нападател Боуен изравни. Решаващият момент в двубоя дойде в три минути преди края на редовното време, когато резервата Артур Масуаку вкара със силен изстрел по диагонала от много необичайна позиция, от която всички очакваха центриране, включително и Менди.

В крайна сметка Уест Хям спечели с 3:2 и сложи край на серията си от три поредни мача без победа в Лигата, като тимът заема четвърто място в класирането с 27 точки. След второто си поражение за сезона Челси остава на върха с актив от 33 точки, но може да бъде задминат от Манчестър Сити и Ливърпул още преди края на деня./БГНЕС

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447