Участието на Ноле на "Ролан Гарос" също е под въпрос

Спорт 17.01.2022 18:09 Снимка: ДНЕС+

Участието на Ноле на "Ролан Гарос" също е под въпрос

Новак Джокович ще пропусне и втория турнир от Големия шлем – Ролан Гарос, пишат във Франция.

Това ще се случи, ако световният номер 1 в тениса не склони да се ваксинира срещу коронавируса, твърди радио FranceInfo.

Вчера Джокович бе депортиран от Австралия, след като Федералният съд на страната потвърди анулирането на визата му от министъра на имиграцията Алекс Хоук.

Като основен мотив за депортирането му, тричленният съдийски състав посочи, че Джокович е заплаха за здравето на австралийците, тъй като не е ваксиниран.

Към този момент сръбският тенисист твърдо отказва да се ваксинира, а мнозина го определят дори като „антиваксър”.

Само преди няколко дни спортният министър на Франция Роксана Марачинеану обяви, че за Джокович няма да има проблеми да участва на Ролан Гарос, който трябва да се проведе от 22 май до 5 юни.

Нещата обаче претърпяха пълен обрат в неделя, когато френското правителство окончателно прие законопроекта, според който редица дейности в страната ще могат да се практикуват само от ваксинирани. В това число попада и спортът, като ваксинационният сертификат ще се изисква както от зрителите, така и от самите спортисти, включително и от чужденците.

Тепърва предстои среща между президента на Френската тенис федерация Жил Моретън и спортния министър на Франция, за да бъдат уточнени всички подробности по темата. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648