ЦСКА започва битките в Лига на конференциите с гостуване на Рома

Спорт 16.09.2021 11:22 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА започва битките в Лига на конференциите с гостуване на Рома

Мачът е от 22,00 часа на "Олимпико" в Рим

Тази вечер от 22:00 часа ЦСКА гостува на Рома. Срещата на "Олимпико" е от груповата фаза на Лига на конференциите. 

 
Двата отбора се срещнаха през миналия сезон в Лига Европа и "червените" се противопоставиха успешно на "вълците" - равенство в Рим и победа в София. Двубоят в Италия завърши 0:0. През декември в среща без значение за "джалоросите", ЦСКА стигна до успех с 3:1.
 
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обяви, че основната му цел е да спечели турнира, но се очаква да даде шанс за игра на голяма част от резервните си футболисти. Една от въпросителните пред наставника е дали защитникът Мараш Кумбула е възстановен от стомашните си проблеми. Ако не е, то в отбрана ще играе един измежду Манчини и Смолинг. Като ляв бек Калафиори ще бъде предпочетен пред Виня, докато отдясно ще играе Рейнолдс. В средата на терена до Кристанте ще е някой измежду Диавара и Вияр. Атаката ще води Шоморудов, а по крилата ще нападат Перес и Ел Шаарауи.
 
Стойчо Младенов продължава да изпитва сериозни кадрови проблеми. Те се задълбочиха след контузиите на Жеферсон и Юга. От стартовия състав ще липсват още Кох и Вион. Аут е и Бисмарк.
 
Очаква се в полузащита да бъде преместен Томас Лам. Финландецът ще си партнира с Карло Мухар в средата на терена. В отбрана пък ще действа Пламен Гълъбов редом до Юрген Матей. За върха на атаката ще се избира между Ахмед Ахмедов и Калоян Кръстев.
 
С отбора за Рим пътува и последното ново попълнение Карол Метс, но той няма права за турнира. /НовСпорт
CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827