ЦСКА матира "Славия" за 3 мин за 2:0

Спорт 12.09.2022 09:03 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА матира "Славия" за 3 мин за 2:0

ЦСКА матира само за три минути “Славия” в столичното дерби, което се игра на стадион “Българска армия”.

Първото полувреме бе дори по-добро за “белите”, които изпуснаха няколко положения.

В 55-ата минута обаче Дауда Бамба навърза двама в наказателното поле. Светослав Вуцов спаси удара му, то топката отскочи към Маурисио Гарсес и бразилецът я прати в мрежата. Това бе негово 6-о попадение от началото на първенството.

Само три минути по-късно Тибо Вион сложи топката на главата на Мено Кох, който прониза отново Вуцов. Кох се появи на терена на почивката вместо национала на Люксембург Енес Махмутович.

Доста според момент имаше в средата на първото полувреме. Тогава Тони Тасев се откъсна от зад центъра и Иван Турицов май го фаулира. Волен Чинков остави играта да продължи и “белите” пропуснаха изгодно положение за гол.

Нито едно от трите нови попълнения, които ЦСКА привлече в последните часове от трансферния прозорец не намери място в състава на Саша Илич, дори и на пейката.

Арменецът Жираир Шагоян и Марселино Кареасо бяха част от “Армейски следобед”, който стартира вече по традиция на игрищата пред стадион “Българска армия”. Двамата раздадоха стотици автографи на запалянковците преди мача.

Двамата са от държави извън ЕС, което означава, че трябва да им се вадят куп документи и разрешителни, преди да придобият състезателни права. Това трябва да стане тази седмица.

Симеон Александров, който дойде от “Септември” (София) нямал достатъчно тренировки със съотборниците си и заради това също остана извън състава.

Верен на себе си Илич извади от групата Жеферсон, който вече има натрупани 4 жълти картона и при следващия ще бъде наказан за 1 мач. На пейката бяха Джонатан Линдсет и Брадли де Нойер. Все пак се наложи норвежецът Линдсет да влиза през втората част. Двамата бяха запазени за вечното дерби с “Левски”, което е в недя от 16,45 часа на стадион “Васил Левски”.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822