Треньорът на волейболистките: Далеч сме от най-добрите

Спорт 24.09.2023 18:33 Снимка: ДНЕС+

Треньорът на волейболистките: Далеч сме от най-добрите

"Взех си моите бележки. Всички състезателки направиха крачка напред в развитието си. Исках да им помогна да са готови за новия сезон. В отбора има отлична атмосфера. Но нивото, на което беше турнира в Токио, е далеч от тях засега. Най-важната ни цел обаче беше да вкараме млади състезателки в националния отбор. Да ги приобщим, да ги интегрираме. Исках да видя как изглежда бъдещето на женския национален отбор на България".

Това призна селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели. Нашите завършиха олимпийската квалификация със 7 загуби от 8 срещи.

Въпреки това италианският специалист е доволен от представянето на тима ни през лятото. България запази мястото си в Лигата на нациите. Тимът на Мичели стигна и 1/4-финалите на европейското първенство.

"Олимпийската квалификация е само десет процента от сезона ни. Ако бяхме победили Пуерто Рико, щеше да е страхотно. Сега завършихме с горчилка, но още при заминаването знаехме каква е целта. 90 процента от сезона е позитивен. Не искам да обвинявам никого за днешния мач. Не е извинение само умората. Важното е, че момичетата започнаха да се учат да се борят с по-силни. Ние свършихме нашата работа в Лигата на нациите и на европейското първенство", каза още Мичели пред сайта на Българската федерация по волейбол.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095