Стойне Манолов: Царско село приключва съществуването си

Спорт 22.05.2022 14:47 Снимка: ДНЕС+

Стойне Манолов: Царско село приключва съществуването си

Отборът на Царско село приключва съществуването си, след като вчера изпадна от Първа лига след равенството 1:1 с Локомотив София в мач от последния кръг на първенството, разкри собственикът на клуба Стойне Манолов.

"Царско село направи три добри години в Първа лига. Дойде време обаче да кажем, че клубът престава да съществува и няма да участва в професионалния футбол следващия сезон. Обявяваме го сега, за да дадем възможност на БФС да попълни групата както намери за добре", разкри Манолов пред официалния сайт на "царете".

"Инвестицията на пари в българския футбол е най-лесния начин да ги загубиш. Няма почва за развитие. Хабят се нерви и средства. Все пак трябва да признаем, че имахме достатъчно добри моменти в елита, а и преди това, когато бяхме част от Втора лига. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители на Царско село, които през този период бяха част от клуба и отбора и даваха всичко от себе си на терена и извън него. Специални благодарности на треньорите Никола Спасов, който за съжаление вече не е сред нас, Любослав Пенев, Тони Здравков и Стефано Макопи. Открихме няколко много добри играчи, които минаха през Царско село и продължиха развитието си на по-високо ниво. Показахме, че може да се опълчваме на грандовете. Имахме успешни мачове с всички отбори от елита, дори и с най-силните. Ясно е, че футболът не е само пари, а и емоция. Опитахме всичко, за да оцелеем в последните няколко месеца, но за съжаление не се получи", обясни Манолов

"В нашия футбол се губят пари и средства. Да, печелят се хубави емоции, но понякога това не е достатъчно. През годините инвестирах изключително и само лични средства. Наложи се да купя земя, да направя стадион, осветление и всичко необходимо, за да играем професионален футбол. Правех го от любов към футбола, защото той е огромна част от моя живот. До мен бяха много приятели, които ме подкрепяха. Трябва да благодаря и на основния ни спонсор WINBET, с който направихме едно добро партньорство. Ние външна помощ не сме получили. Какво още загубих ли? Загуби моето семейство, защото то бе най-ощетено от това, че отделям толкова време, нерви и средства за футбола. В името на футбола съм го лишавал от много неща, за което съжалявам", каза още той.

Вчерашният двубой завърши със скандал, след като в добавеното време Манолов нахлу на терена и изгони играча на тима Юсуфа Яфа, който се канеше да изпълни дузпа, въпреки че треньорският щаб бе посочил друг изпълнител. В крайна сметка се стигна до грозен скандал между двамата, а Мартин Кавдански изпълни наказателния удар, но не успя да реализира. "Първо искам да кажа, че съжалявам за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, но вижте, когато един футболист не се съобразява с треньора, останалите си съотборници и с абсолютно никой аз не мога да го търпя. Получи се спор на терена между играчите, треньорите също казаха кой е определен да изпълни дузпата, но той не взе под внимание думата на треньора и своите колеги на терена. Не се съобрази с никого. Аз бях наясно, че това е последната дузпа, която ще имаме възможност да изпълним като професионален клуб, но не от човек, който показва, че не уважава никого. Исках да завършим това приключение с победа, а Мартин Кавдански е дал много на нашия отбор и той заслужаваше да изпълни тази дузпа. Както видяхте, независимо от резултата в Благоевград, на терена футболистите играха до последната минута и искаха да спечелят мача, независимо, че реално всичко бе ясно в другата среща", заяви Манолов.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827