Царско село взе точка и от Лудогорец

Спорт 19.03.2022 18:26 Снимка: ДНЕС+

Царско село взе точка и от Лудогорец

Царско село записа престижно равенство 1:1 с шампиона Лудогорец в двубой от 24-ия кръг на Първа лига. Така, след като измъкна точка от ЦСКА на "Армията" преди седмица, последният в красирането го направи и срещу шампиона. Така ЦСКА може да се доближи на шест точки от лидера Лудогорец, но само ако спечели утре срещу Ботев Пд.

След само 120 секунди Сотириу направи голям пропуск, след като Спас Делев го намери с центриране на втора греда, но централният нападател на "орлите" не успя да нанесе хубав удар по топката. Домакините изненадващо поведоха в 12-ата минута, след като Лукас Мартинс се оказа на правилното място в точния момент и с левия крак прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Серджио Падт - 1:0!

Последва нов пропуск на Сотириу, чийто удар мина на сантиметри от дясната греда на Хадим Ндиае. Почти половин час след първия съдийски сигнал вратарят на Царско село се отличи с добро спасяване при диагонален удар на Карничник. В 42-ата Каули Соуса получи хубав пас на границата на наказателното поле и шутира изключително слабо. В заключителните секунди на първата част Спас Делев нанесе силен удар по диагонал, но над горната греда на Царско село.

В 56-ата минута именно Вердон засече центриране от корнер на втора греда и с много добре насочен удар матира Хадим Ндиае - 1:1! В 67-ата Спас Делев получи много удобен пас в наказателното поле, но ударът му беше крайно анемичен. В следващите секунди именно той отстъпи мястото си на Матиас Тисера. Десетина минути преди последния съдийски сигнал Алекс Сантана бе заменен от Мануел Шоу, а Кирил Десподов от Рик Джонатан. И това обаче не донесе успех на шампионите./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549