Стоичков: Преди четири месеца Лапорта каза, че Шави е още зелен, сега е най-доброто решение за Барса

Спорт 02.11.2021 19:39 Снимка: ДНЕС+

Стоичков: Преди четири месеца Лапорта каза, че Шави е още зелен, сега е най-доброто решение за Барса

Христо Стоичков се изказа критично относно решението на президента на Барселона Жоан Лапорта да избере Шави Ернандес за наследник на Роналд Куман на треньорския пост на „Камп Ноу“.

Според българина по този начин ще бъде пожертвана само още една легенда на клуба.

„Преди четири месеца Жоан каза, че Шави е е още зелен, че не е подготвен и трябва да натрупа повече опит. Тази сутрин се събужда и заявява, че Шави е най-доброто решение за нашия клуб. Искат да изхвърлят още една легенда през задната врата ли? Защото според мен Шави тепърва ще страда. Той се нуждае от по-подготвени хора около себе си.

Пеп Гуардиола имаше Йохан Кройф, Чики Бегиристайн и Алексанко. Беше всеки ден с тримата. С кого може да седне и да говори Шави? Кой ще му даде положителен съвет? Защото негативни такива ще има още от първия ден, когато стъпи на стадиона. Като барселонист, искам Шави да успее“, сподели Стоичков пред TUDN USA.

Кавалерът на "Златната топка" добави, че през последните години неведнъж клубното ръководство се е обръщало към него за съвет за това кой да бъде назначен на треньорския пост, но шефовете на Барса не са се вслушали в неговите предложения, избирайки по-лесни варианти.

„Когато ти поискат съвет или мнение, даваш две или три имена, с които могат да подпишат. В предишните години, когато много се съмняваха във Валверде и Сетиен, дадохме имена. Алегри беше свободен, Конте беше свободен, Лоран Блан беше свободен... Всички те са били в големи клубове и са страдали. Ръководството обаче не взе такова решение и подписваше с лесните варианти. Когато не искат да чуят, проблемът си е техен“, заяви Стоичков./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448