Солскяр честити титлата на Ливърпул

Спорт 26.06.2020 15:58 Снимка: ДНЕС+

Солскяр честити титлата на Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр поздрави вечния съперник Ливърпул за дългочакания триумф във Висшата лига, но призна, че да наблюдава други тимове да вдигат трофея е „болезнено“. Мърсисайдци бяха коронясани за шампиони за първи път от 30 години насам, без дори да играят в четвъртък след успеха на Челси над вече бившия шампион Манчестър Сити. 19-та корона на „червените“, която предизвика вълна от празненства на пред техния дом „Анфийлд“, ги оставя на една от рекорда на Юнайтед.

Преди всичко, всеки тим, който печели титлата на Висшата лига го заслужава и е достоен за уважение. Това е трудно за печелене първенство, така че поздравления на Юрген Клоп и играчите му. За мен всеки път, когато видя някой друг да вдига титлата, е болезнено. Смятам, че това е усещането на всеки в Манчестър Юнайтед – всички играчи, персонал и привърженици. Разбира се, че искаме да се върнем на победния път и към титлите, това е предизвикателството пред нас“, започна норвежецът, шесткратен шампион с тима като играч, на днешната си пресконференция.

Той се надява, че триумф във ФА Къп може да доведе до бъдещи успехи, като „червените дяволи“ пътуват до Норич в събота за мач от четвъртфиналната фаза на надпреварата. Юнайтед са пети в Премиършип, все още в борбата за място в Шампионска лига догодина, и са на практика в четвъртфиналите на Лига Европа. „Мисля, че на първо време ФА Къп е фантастичен турнир – фантастично е да играеш финал и да го спечелиш. За нашия тим, който е нов, спечелването на тази купа може да отключи бъдещи успехи“, допълни още той.

Солскяр планира да ротира състава си на „Кероу Роуд“, като се очаква Джеси Лингард да стартира като титуляр, след като не е играл и минута от рестарта на сезона. „Джеси се завърна след карантината с усмивка на лицето си и много енергия. За съжаление, миналата седмица той се разболя за няколко дни, но направихме всички необходими тестове и той е добре, така че ще бъде въвлечен срещу Норич – да се надяваме, че ще ни помогне да се класираме за полуфиналите“, завърши норвежкият специалист. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853