Сираков: Не мога да гарантирам и хиляда лева заплата (Видео)

Спорт 18.07.2020 14:34 Снимка: ДНЕС+

Сираков: Не мога да гарантирам и хиляда лева заплата (Видео)

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори откровено за тежката ситуация на "Герена". ''Синята'' легенда даде изявление пред акционерите по време на Общото събрание на клуба, провело се в петък. Сираков обясни, че в момента "сините" нямат пари за заплати и той не може да обещае "дори и 1000 лева на футболистите". Вчера босът на Левски съобщи, че се задава яка чистка в отбора, воден от треньора Георги Тодоров.

"Има едни 5 милиона лева от януари насам, които са дамоклевият меч за нас. Трябва да се опитаме да запълним тази финансова дупка с общи усилия и едва след това да мислим за футболисти, школа, администрация. Не съм казвал, че 10 хиляди лева ще е максималната заплата. В този момент не мога да кажа, че и 1000 лева ще е максималното възнаграждение. Разбира се, не трябва да гледаме и чак толкова черногледо напред. Доста неща се опитваме да свършим, с много хора се виждаме, но учудващо някои фирми, които първо ни търсят, след това ни отказват", обясни Сираков.

''Какви са първите стъпки, които трябва да направим и как да запълним дупката? На първо място – изходящи трансфери. Проблемът на този етап е, че в повечето страни прозорецът не е отворен. Има определен интерес към няколко наши играчи, но не са толкова много. Това е най-прекият и реален път да стъпим поне на нулата, защото със задълженията сме много под нея."

"Стартира кампания с абонаментни карти – благодарение на феновете Левски още диша. Надяваме се от първи август да стартираме кампанията и с членски карти. Обсъждат се няколко варианти. Искаме да има няколко вида такива карти – нормална, сребърна, златна, платинена. Това също е перо, което не трябва да подценяваме. Там имаме огромен потенциал."

"Надявам се да се появят по-сериозни спонсори. Тогава вече можем да планираме по-внимателно и по-спокойно нашето бъдеще“, каза Сираков. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957