Шифрин пропуска старта на сезона в Зьолден заради контузия на гърба

Спорт 10.10.2020 09:13 Снимка: ДНЕС+

Шифрин пропуска старта на сезона в Зьолден заради контузия на гърба

Двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин обяви в петък, че травма в гърба я е принудила да пропусне началото на сезона за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Зьолден на 17 октомври.

„След като разтегнах гърба си по време на каране миналата седмица, бях посъветвана да пропусна Зьолден, за да може гърбът ми да се възстанови, така че да карам пълноценно до края на сезона“, сподели тя в социалните мрежи. Американката сложи преждевременен край на миналата кампания след смъртта на баща й. Нейната серия от три последователни шампионски корони за Световната купа бе спряна след второто й място зад Федерика Бриньоне. Шифрин сподели, че се е почувствала „разочароващо и странно“ да пропусне гигантския слалом в Австрия за първи път от девет сезона насам. „За щастие, контузията ще се възстанови и ще бъда обратно в стартовете скоро…(и нямам търпение)“.

Последната появи на 25-годишната скиорка бе в Банско в края на януари. Тя водеше в генералното класиране за Световната купа по пътя към четвърта поредна титла, когато напусна пистата, за да се завърне в дома си в САЩ след смъртта на 65-годишния й баща Джеф, който почина след инцидент в дома си във Вейл, Колорадо, на 2 февруари. Планираното завръщане на Шифрин бе отложено, когато заключителните етапи от миналия сезон бяха отменени заради пандемията от коронавирус.

Нейният апетит и ентусиазъм да се върне към това, което обича, бе доказано в поста й в Инстаграм. „При цялата несигурност тази година, сме на само ЕДНА СЕДМИЦА (и един ден) от старта на сезона за Световната купа и това е нещо наистина вълнуващо. Окей, може би моето обратно отброяване бе отложено, но голямото отброяване е НАЛИЦЕ и нямам трпение да стартирам. Пожелавам всичко най-хубаво на всички в Зьолден, ще се видим скоро“, добави тя.

Шифрин спечели злато в слалома на Игрите в Сочи през 2014, както и в гигантския слалом в Пьонг Чанг четири години по-късно, където взе и сребро в комбинацията. Петкратна световна шампионка, тя има общо 66 победи за Световната купа и е на път да задмине не само рекорда на Линдзи Вон от 82 успеха при жените, но и този на всички времена – дело на Ингемар Стенмарк с 86 победи./БГНЕС

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096