Пиронкова: Турнирът беше много емоционален за мен

Спорт 11.09.2020 20:26 Снимка: ДНЕС+

Пиронкова: Турнирът беше много емоционален за мен

“Турнирът беше много емоционален за мен. Реално отидох без очаквания, но все пак знаех, че се намирам в добра форма, още месеци преди този турнир усетих, че наистина навлизам в добра форма, но в крайна сметка никога не знаеш след такава пауза как ще реагираш на състезателна обстановка. Настилката в Ню Йорк е нова тази година, тя е доста по-бърза, което е в мой плюс и лека-полека мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и показах добра игра”. Това сподели българската тенисистка Цветана Пиронкова, след като се завърна на българска земя след страхотното си представяне на Откритото първенство на САЩ, където достигна до четвъртфиналите, въпреки че това бе първият ѝ турнир след повече от три години пауза, предаде репортер на БГНЕС.

“Подкрепата, която получих наистина е огромна и невероятна. Оценявам я дълбоко и благодаря на всички хора, които се интересуват от мен и ме подкрепят, и изпращат положителна енергия. Смятам, че наистина е едно най-добрите представяния в кариерата ми и е добре дошло за мен. Беше трудно решение (да се върна на корта), в първите две години след като спрях да играя тенис, живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но нарочно не го обявявах, защото допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва и ще искам отново да се състезавам и да изпитвам тази емоция. И наистина така стана, започнах да следя календара и в началото на тази година вече бях взело твърдо решението да играя, обявих го няколко месеца по-късно, но реално на другия ден отложиха всички турнири. Всъщност това беше плюс за мен, защото имах нужда от още няколко месеца да се подготвя и това ми се отрази добре”, допълни Пиронкова, която бе спряна от Серина Уилямс на четвъртфиналите в Ню Йорк след здрава трисетова битка.

Цвети коментира и как се е променила настройката ѝ към тениса, след като е станала майка. “С появата на детето всичко се променя, това е нещо съвсем нормално. Променя се към добро, разбира се, фокусът се измества изцяло към детето и просто осъзнаваш кои са важните неща и се научаваш да ги цениш. Тенисът е едно от тях, но вече не е на първо място и може би това преместване на фокуса поне при мен е здравословно”, сподели тя.

Тя разкри, че все още не е решила дали да участва на Ролан Гарос, тъй като към момента тя ще трябва да премине през квалификации и няма да има достатъчно време за възстановяване, но може и да играе в Париж, ако попадне директно в основната схема. Пиронкова разкри, че президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков ще се опита да убеди организаторите на Ролан Гарос да ѝ дадат уайлд карт за основната схема./БГНЕС

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594