Отмениха три гола на "Локо" (Пд) при загубата с 0:2 от "Ботев" във Враца

Спорт 25.11.2023 17:39 Снимка: ДНЕС+

Отмениха три гола на "Локо" (Пд) при загубата с 0:2 от "Ботев" във Враца

 "Локомотив" (Пловдив)  загуби с 0:2 като гост от "Ботев" (Враца) в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Съдията Васил Минев отмени три гола на "смърфовете" заради засади.

Двубоят започна с 15-минути закъснение, за да може домакините да изчистят терена на стадиона от снега.  "Черно-белите" стартираха устремно и в 7-ата минута Петър Андреев откри резултата. Съдията Васил Минев обаче не попадението заради засада на футболисти на гостите. Три минути по-късно Браян Мендоса от "смърфовете" се разписа във вратата на домакините. Арбитирът обаче отмени гола заради засада. Врачани се активизираха и 14-ата минута Марко Мижуга стреля, но Динко Хоркаш спаси. В 20-ата минута Браян Переа подаде на Даниел Генов, който бе точен с глава за 1:0 в полза на "Ботев". В 41-ата минута вратарят на локомотивци изби с крак удар на Марко Мижуга. Секунди преди почивката Стефан Велев от домакините блокира удар на Георги Каракашев. Врачани започнаха силно втората част. В 53-ата минута Браян Мендоса излезе на удобна позиция и стреля, но стражът на "смърфовете" изби. Минута по-късно Ангел Лясков от "Локо" вкара гол, на арбитирът го отмени заради засада.

В 58-ата минута Марко Мижуга проби по десния фланг, отправи коварен удар, Динко Хоркаш не успя да избие добре топката и тя влезе във вратата му за 2:0.

В 64-ата минута "смърфовете" поискаха дузпа за игра с ръка Бабукар Траоре в наказателното поле, но съдията не уважи претенциите им. Евандро стреля опасно в 77-ата минута, но топката излезе в аут. Десет минути по-късно съотборникът му Хорхе Сегура не успя да се възползва от удобната си позоция и прати топката в аут. Същото направи при ответната атака и Браян Переа от домакините.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481