Неймар тренира с Бразилия, вкара и гол

Спорт 05.12.2022 10:01 Снимка: ДНЕС+

Неймар тренира с Бразилия, вкара и гол

Мегазвездата на Бразилия Неймар участва в днешната тренировка на националния отбор в Катар и дори отбеляза гол в двустранната игра.

Това трябва да означава, че нападателят на френския гранд “Пари СЖ” е възстановен от травма и съответно готов да играе в мача от осминафиналите на световното първенство срещу Република Корея утре.

Запитан на пресконференция преди това дали Неймар ще бъде на линия, селекционерът на петкратните първенци на планетата Тите първоначално отговори с “да”. След това обаче не бе категоричен.

“Неймар води специфична подготовка, така че ще видим. Ако играе, това ще е, защото е напълно здрав и е готов да започне от самото начало и да остане на терена цял мач. Предпочитам винаги да играя с най-добрите си играчи от първия съдийски сигнал”, каза Тите и така не уточни дали Неймар ще бъде в титулярния отбор.

Неймар пропусна мачовете от груповата фаза срещу Швейцария и Камерун, след като получи контузия в глезена по време на първия двубой срещу Сърбия.

Същото важи и за защитника Данило. Той със сигурност ще се завърне в състава за мача с Република Корея. Левият бек Алекс Сандро, който се контузи срещу Швейцария, няма да играе в този двубой.

Преди това нападателят Габриел Жезус и защитникът Алекс Телеш отпаднаха от мондиала. И двамата получиха травми в коляното срещу Камерун.

Тази на първия се оказва сериозна, което вбеси ръководството на английския “Арсенал”.

Първоначалните прогнози бяха, че Габриел Жезус ще отсъства около три седмици. По-обстойни изследвания обаче са показали, че контузията е по-тежка и той може да се нуждае от операция и е напълно възможно да не играе до март следващата година.

Жезус бе резерва в тима на Бразилия, но е основна фигура в състава на “Арсенал”. Бразилецът беше в основата на добрия старт на лондончани този сезон и една от причините те да са на върха във Висшата лига.

Сега “артилеристите” трябва да мислят дали да не привлекат някого през зимата, който да замести Жезус в първите месеци от новата година. Ситуацията няма как да е добра за “Арсенал”, въпреки обезщетението, което ще дойде от ФИФА.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095