Националният отбор ще играе мачовете си без публика тази есен

Спорт 29.06.2020 19:58 Снимка: ДНЕС+

Националният отбор ще играе мачовете си без публика тази есен

Очаква се УЕФА да обяви решението си официално до дни.

Почти сигурно предстоящите двубои на България от плейофите за класиране на Евро 2020 и турнира Лига на нациите ще се играят пред празни трибуни. Това стана ясно от думите на директора на Медицинската комисия към УЕФА Тим Майер, който коментира как ще се процедира в условията на пандемия.

Груповата фаза на Лигата на нациите трябва да се проведе между 3 септември и 18 ноември, като на тима на Георги Дерменджиев му предстоят домакинства на Република Ирландия, Уелс и Финландия.

На 8-ми октомври пък България има и домакински мач с Унгария в плейофите за класиране на EП, а при успех ще приемем на 12 ноември победителя от двубоя между Исландия и Румъния. Според Майер това, че в някои страни се допускат запалянковци за срещите от местното първенство, няма да важи за международните срещи. Германецът обясни, че ситуацията в европейските турнири е "далеч по-комплексна", отколкото във вътрешните първенства. 

Самият той беше начело на работна група, която изготви стриктните хигиенни протоколи за рестарта на Бундеслигата в средата на месец май. Тези протоколи са следвани и от други европейски първенства. Майер уточни, че настоящият вариант на Бундеслигата не е приложим за цял сезон.

"Няма как цяла година да прилагаме протоколите от тези девет кръга. Сигурен съм, че все някога ще получим ваксина и стадионите отново ще бъдат пълни, но това ще отнеме време. Просто не знам как ще се развие тази пандемия и дали ще има втора вълна. Трябва ни ново мислене, което да признава неизбежното наличие на COVID-19 и съответно да има начин на противодействие", добави той.

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.19761
RON RON 10 4.01336
TRY TRY 10 2.16883
USD USD 1 1.61332