Наско Сираков: Имаше оферти за наши футболисти, от НАП не искали "сините" да продават в Русия

Спорт 12.03.2023 18:52 Снимка: ДНЕС+

Наско Сираков: Имаше оферти за наши футболисти, от НАП не искали "сините" да продават в Русия

Наско Сираков най-сетне каза истината за прословутите 6 млн. лв от трансфери.

Преди повече от 2 седмици изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков разкри, че лично мажоритарният собственик на "сините" е спрял продажбата на двама играчи. Треньорът на столичани Станимир Стоилов подкрепи думите му.

А Наско Сираков доскоро обясняваше, че такива оферти е нямало. В предаването "Арена Спорт" по БНТ обаче мажоритарният собственик призна, че е имало оферти за техни играчи - за немалко пари.

"Имахме оферта за Хосе Кордоба. Руски тим даваше 2,5 млн. Продажбата на тези футболисти не е стояла на дневен ред. Собственикът на този отбор е близък до Путин. Говорихме с НАП и те казаха в никакъв случай да не правим сделката. Не можеше да предприемем това действие. На мен втора казанска афера не ми трябваше", каза Наско Сираков.

По думите му "сините" няма да продават на живот и смърт футболисти.

"Нашите играчи имат определена цена. Те струват доста пари", каза още собственикът на столичани.

По повод различията с изпълнителния директор Ивайло Ивков Сираков коментира:

"Нямам проблеми с Иво. По много въпроси мислим еднакво. Предпочитам хората, с които работя, да гледат с една посока с мен. Аз гледам в доброто бъдеще на "Левски", а Иво гледа по същия начин, но се разминаваме с посоките", обясни Сираков.

Според боса на столичани най-големият проблем пред клуба е дългът към НАП.

"Ще вземем лиценз. Проведохме много важни срещи с НАП. Начертахме план. 18 милиона лева е оборотът на клуба за миналата година. Ние сме най-живият клуб в България", завърши Сираков.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594