Любо Ганев: Надявам се най-силният ни мач да е срещу Франция

Спорт 06.09.2023 17:25 Снимка: ДНЕС+

Любо Ганев: Надявам се най-силният ни мач да е срещу Франция

Президентът на волейболната ни федерация Любомир Ганев се поклони пред българските фенове и похвали националите за себераздаването при загубата 0:3 актуалните европейски вицешампиони от Словения във Варна. Тя прати тима на селекционера Пламен Константинов на 1/8-финал срещу олимпийския шампион Франция. Той е в петък в зала "Конгресна".

"Надявам се това да не е бил най-силният мач на България, а най-силният мач да бъде в петък срещу Франция. Наистина момчетата играха страхотно срещу Словения, за което ги поздравявам.

Бях казал, че ако искаме да направим нещо запомнящо се на това европейско, ще трябва да бием един силен отбор. В нашия случай се падаше или Словения, или Франция. По моите сметки просто трябваше да играем с Франция на четвъртфинал, но пък сега ще го срещнем по-рано.

Ако момчетата играят така, както играха срещу Словения, аз съм спокоен, че ще направим страхотен мач. Пожелавам им само да са здрави в дните до осминафинала", заяви Ганев.

"Когато отидох в съблекалнята, за да пожелая на момчетата успех в мача срещу Словения и да им вдъхна малко кураж, основното, което им казах, е: "играйте заедно, играйте един за друг". И наистина отборът ни игра много добре.

Ако бяхме успели да играем по-прецизно вторите топки, ако тези топки след защитата успявахме да си ги вдигнем по-добре - дали от разпределител, или от някой от нападателите, може би щяхме да се поздравим с успех. Но аз им пожелавам да продължат да играят така, да се раздават и може би ще ни зарадват", добави президентът на БФВ.

"Искам да благодаря на феновете в тази прекрасна зала. Те наистина бяха седмият играч на отбора, дори при недобрата игра, те го подкрепяха изцяло. Бих ги призовал отново: елате на 8 септември от 20,30 часа да подкрепим нашия отбор, а се надявам, че момчетата ще ни зарадват с добра игра. Но наистина правя огромен поклон пред феновете ни", продължи Ганев и се поклони и реално пред българската публика.

"Освен неуморната подкрепа, която се вижда в залата и по телевизията, искам да кажа и друг факт. За първи път, откакто в България организираме мачове на големи първенства, успяваме да продадем абсолютно всички билети за българските мачове на предварителна продажба. Надявам се нашите фенове да продължат да подкрепят отбора във всеки момент, защото момчетата имат нужда от тях", каза още той.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822