Любо Ганев: Ако приемем оставката на Желязков, ще има конкурс за селекционер

Спорт 04.09.2022 18:15 Снимка: ДНЕС+

Любо Ганев: Ако приемем оставката на Желязков, ще има конкурс за селекционер

Ако управителният съвет на федерацията по волейбол приеме оставката на Николай Желязков, нов национален селекционер ще бъде избран след конкурс.

Това обяви пред БНТ президентът на централата ни - легендата Любо Ганев. Очаква се управата да се събере на 13 септември.

Желязков подаде оставката си след трите загуби в групата на световното. С тях националите записаха най-слабо представяне на подобен форум в историята.

"Ще имаме управителен съвет и ще разгледаме оставката на Николай Желязков. Ако ще има избор на нов треньор, трябва да се направи конкурс.

Ще се даде достатъчно време кандидатите да се подготвят и след това, когато изтече срока, ще се събере управата, за да разгледа кандидатурите“, каза Ганев.

В управителния съвет на федерацията има цели 25 човека.

„На това световно изиграхме три мача. В първия поляците ни превъзхождаха. Срещу САЩ играхме като равни.

Можехме да спечелим третия гейм и нещата щяха да станат други.

Срещу Мексико гонихме задължителна победа с 3:0. Дойде загубата на гейма за 1:1 и психологически нещата рухнаха.

От 20 световни първенства сме участвали 19 пъти. Винаги групите са били 4 групи по 6 отбора – имаш 5 мача. Дори да направиш грешка имаш опции да се оправиш. В тази група с Полша и САЩ, нормално е да допуснеш загуба.

От един слаб мач не трябва да се правят изводи от 1 мача. Бях с тези момчета през цялото време на подготовката. Когато видиш, че ти се изплъзва всичко е нормално да се поддадеш психически“, коментира Ганев представянето на световното.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911