Лудогорец отпадна окончателно от Лига Европа

Спорт 26.11.2021 08:20 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец отпадна окончателно от Лига Европа

Авантюрата на българския шампион Лудогорец Разград в европейските клубни турнири през сезон 2021/2022 приключи.

Това стана факт, след като „орлите” допуснаха четвъртото си поражение в група F от турнира Лига Европа, този път с 0:1 от Цървена звезда при гостуването си в Белград.

„Орлите” оказаха сериозна съпротива срещу сръбския гранд на „Райко Митич”, но макар нея миг гениалност от направилия страхотен мач Мирко Иванич в 57-ата минута прибави трите точки в актива на „звездашите” и с него той класира запази шансовете на Звезда за продължаване напред.

Лудогорец остана последен с 1 точка мач преди края на тази фаза, докато Звезда е на върха с 10 пункта. Спортинг Брага е втори с 9, докато третият Мидтиланд е с осем. По този начин трите отбора, които са в групата на "орлите", ще решават продължаването си в Лига Европа и Лига на конференциите в последния рунд, когато Лудогорец посреща в Разград Мидтиланд, докато Спортинг Брага ще приеме Звезда в Португалия. Иначе, мачът в сръбската столица се игра пред повече от 15 хиляди деца по трибуните, които подкрепяха своите любимци с непрестанните си песни. Това беше така, тъй като Звезда бе наказан да играе без фенове в тази среща заради ексцесиите им в предишния мач с Мидтиланд, но от УЕФА направиха компромис да пуснат деца до 14-годишна възраст на трибуните.

Генерално приключението на Лудогорец през тази година в Европа може да бъде охарактеризирано като тотален „ин-ян”, след като „орлите” демонстрираха добра игра в първата половина от мачовете си, но след елиминацията от Малмьо в плейофа за Шампионска лига в края на август месец тимът не успя да запише добри игри в спортно естество във втория по сила турнира. Това бе спомогнато и от факта, че „орлите” не можеха да разчитат на сериозна част от ключовите играчи в състава си заради сериозни контузии в хода на есента.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447