Ливърпул все още без победа след 1:1 с “Кристъл Палас”

Спорт 16.08.2022 10:49 Снимка: ДНЕС+

Ливърпул все още без победа след 1:1 с “Кристъл Палас”

Последният мач от втория кръг на Висшата лига противопостави “Ливърпул” и “Кристъл Палас” в Мърсисайд на “Анфилйд”.

Мачът завърши 1:1 и не излъчи победител. Това беше първа точка за “Кристъл Палас” и второ поредно равенство за “Ливърпул”. Головете вкараха Уилфред Заха за лондонския отбор и Луис Диас за отбора от мърсисайд.

“Ливърпул” доминираше през по-голямата част от първото полувреме, но в 32-ата минута на върха на атаката се оказа Уилфед Заха, който остана сам срещу Алисон след извеждащия пас на Еберечи Езе и вкара.

По този начин както срещу “Фулъм”, така и срещу “Кристъл Палас” “Ливърпул” се оказа изоставащият в резултата отбор.

През второто полувреме в 56-ата минута Дарвин Нунес - човекът, който бе привлечен, за да бележи голове за “мърсисайдци”, бе изгонен.

Провокацията беше дело на Йоаким Андерсен, който леко побутна Нунес. Нервите на уругваеца не издържаха и главният съдия Пол Тиърни му вдигна червен картон.

Въпреки че “Ливърпул” остана с 10 човека, те успяха да възстановят равенството в 61-ата минута след индивидуален рейт на Луис Диас, който си проправи път между защитата на Палас, стреля от границата на наказателното поле и вкара.

След изгонването на Диас “Ливърпул” имаше пред себе си повече от 25 минути на разположение, за да обърнат мача в своя полза.

“Кристъл Палас” разчиташе на контраатакуващ футбол, “Ливърпул” продължи да бъде отбора, който настояваше за победа, но не се намери човек, който да ги изведе напред, и мачът завърши 1:1.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481