Лиепая затрудни ЦСКА на "Армията"

Спорт 23.07.2021 08:06 Снимка: ДНЕС+

Лиепая затрудни ЦСКА на "Армията"

Валентин Антов получи тежка контузия.

"Червените" отново не вкараха и завършиха 0:0 с Лиепая в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Гостите дори могат да съжаляват, че не си тръгнаха с победа, след като имаха по-чистите ситуации за гол. Реваншът срещу латвийците е след точно една седмица на стадион „Даугава” в Латвия.

Първото по-интересно положение в мача беше пред вратата на ЦСКА. В шестата минута Кейта центрира в наказателното поле, където Хоган се опита да стреля със задна ножица, но не уцели топката, а при приземяването се контузи и се наложи да влиза лекарският екип на гостите. В крайна сметка футболистът на Лиепая продължи мача.

В 16-ата минута чудесен индивидуален пробив на Йоан Баи завърши с опит за подаване. Исайевс обаче оказа на пътя на топката и изчисти в ъглов удар, който не доведе до нищо опасно пред вратата на гостите. Четири след това ЦСКА изпусна най-чистото си положение до момента. Изключителен пас на Юга изведе Баи сам срещу вратаря на гостите. Звиедрис успя да затвори крилото на "червените" и французинът реши да върне към Вилдсхуд, а той от своя страна подари топката на съперников футболист.

Лиепая отговори в 25-ата минута, когато Жулевс прати топката в наказателното поле, където Бага не успя да нанесе удар. Минута по-късно Кери пробва шут от дистанция, но неточно.

Последва ново центриране на Жулевс отдясно, което беше изчистено от Турицов. Топката обаче попадна в Бага, чийто удар мина опасно близо до вратата на "червените". В ответната атака Вилдсхуд влезе в наказателното поле и потърси Баи, но Кейта пресече подаването и изчисти в корнер. След изпълнението му топката стигна до Жеферсон и той стреля в аут.

Пет минути преди края на редовного време Валентин Антов пострада. Той беше ударен от Хаган с коляно в главата и му отвори аркада. Защитникът беше изнесен от терена облян в кръв. След като беше превързан, той не се завърна на терена, а се запълти към линейката, която го откара къвм "Пирогов".

Любослав Пенев изчака до почивката и започна второта част с Пламен Гълъбов. Йовом пък смени Йоан Баи.

"Червените" поискаха дузпа в 54-ата минута. Кайседо получи топката и падна. Нападателят имаше претенции, че е бил фаулиран от Исайевс, но реферът прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Три по-късно гостите изпълниха ъглов удар. Турицов изчисти лошо топката, а Миросавлиев не очакваше подобен подарък и фрапантен пропуск от няколко метра.

В 70-ата минута добра намеса на Бусато не позволи топката да влезе в мрежата му. След центриране от фаул Шимич стреля с глава от упор, но бразилският страж демонстрира отличен рефлекс. Четири след това Кери прати топката в наказателното поле на Лиепая, но там слабият удар на Йомов не затрудни Звиедрис.

Любослав Пенев вкара и Чатакович в игра, за да усили нападателната мощ на отбора си. Бранител на Лиепая блокира с тяло удар на плеймейкъра и я прати в корнер, а след него пък Юга пропусна изгодна възможност да завърши от Йомов. До края Ахмедов и Чатакович също имаха възможности, но не успяха да се разпишат. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147